Због кријумчарења људи 9 ухапшених

Девет особа из Србије, Хрватске и Пакистана је ухапшено због кријумчарења људи, а на више локација заплењена је већа количина новца и мања количина дроге и оружја, саопштио је МУП Србије.

Србија 17.09.2015 | 13:00
Због кријумчарења људи 9 ухапшених

Након вишемесечне истраге Заједничког истражног тима Србије, Мађарске и Аустрије, обављен је претрес станова и других просторија на 13 локација и том приликом ухапшени су М. Х. (27) из Пакистана, Т. К. (38) из Хрватске, Д. Д. (46), Н.П. (55), М. П (25) из Крагујевца, Г. Р. (39) из Обреновца, П. К. (66) из Лазаревца, Ж. Д. (42) и ; Б. К. (33) из Београда, док се за три особе интензивно трага.

У претходном периоду, на територији Аустрије ухапшена је једна особа која је осуђена на 20 месеци затвора за кривично дело кријумчарења људи.

Сумња се да је та криминална група, од априла до септембра, на подручју Мађарске и Аустрије прокријумчарила више од 400 илегалних миграната - држављана Сирије, Авганистана, Сомалије, Еритреје и Ирака.

Злоупотребљавајући њихов положај, та група је наплаћивала 1.200 евра по илегалном мигранту за договорену релацију недозвољеног транзита из Београда ка Мађарској, односно Аустрији.

Илегални мигранти, углавном из азилних центара у Боговађи и Београду, кријумчарени су рутом Београд – Хоргош, одакле су преко такозване зелене линије илегално пребацивани на територију Мађарске у реону места Морохолом, где су преузимани аутомобилима и комби возилима у групама од осам до 20 људи.

Приликом претреса станова ухапшених привремено је одузето 273.610 евра и 1.700 америчких долара, док су блокирани банковни рачуни на којима се налази 79.000 евра, 4.000 америчких долара и 212.000 динара.

Такође су одузети пиштољ, ваздушна пушка, око девет грама хашиша, одређена количина сасушене марихуане и три стабљике те опојне дроге, наводи се у саопштењу.

Извор: Н1

Коментари / 0

Оставите коментар