Мађари пендерцима и на пољског новинара

Мађарски полицајци напали су пендрецима и ухапсили у среду током интервенције против избеглица на граници са Србијом и репортера јавне пољске телевизије ТВП.

Регион 17.09.2015 | 12:37
Мађари пендерцима и на пољског новинара

Новинар Јацек Таћик оптужен је за нелегални прелазак границе, јавља пољска ТВП.инфо.

"Репортера ТВП мађарска полиција извукла је из масе и ухапсила уз оптужбу да је нелегално прешао границу", рекао је пољској јавној телевизији почасни конзул Пољске у Сегедину Карол Бјернацки који је ноћас присуствовао саслушању пољског новинара.

Претходно су у једној од интервенција против групе избеглица, која је на кордон бацала каменице и разне предмете на граничном прелазу Хоргош, полицајци напали пендрецима и извештача пољске телевизије.

"Изгледало је мирно, али одједном је мађарска полиција кренула на избеглице, а тукла је и нас новинаре. Тада сам задобио пар удараца пендреком", јавио је у програм ТВП пре хапшења Таћик, коме су прву помоћ због повреде главе указали мађарски лекари.

"Стајали смо јако близу мађарске полиције. У једном тренутку изгубио сам контакт са Јацеком. Не знам шта се даље дешавало, али имао је у руци микрофон и видело се јасно да је новинар", рекао је сниматељ ТВП Павел Ролак.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Фикрет

17.09.2015 17:24

Европа и сав свјет цивилизован требају Мађарску изоловати

ОДГОВОРИТЕ