Петра Ласло несвјесно учинила добро дјело

Шпанска школа за фудбалске тренере запослила је сиријског избеглицу Осаму Абдула Мохсена, који се нашао у светским насловима када га је мађарска новинарка саплела док је бежао.

Свијет 17.09.2015 | 10:00
Петра Ласло несвјесно учинила добро дјело

Мохсен, који је бивши менаџер сиријског прволигаша Ал Форува, треба да добије посао у школи за тренере "СЕНАФЕ", у предграђу Хетафеа.

"Ми смо национална тенерска школа, па смо одлучили да помогнемо колеги тренеру", казао је директор школе Мигел Анхел Галан за радио, пошто је на медијима чуо које је Мохсен пофесије, преноси АФП.

Мохсен ће доћи са двоје своје деце, док ће његова супруга са још двоје деце стићи касније. "Они ће добити најважније ствари: стан, храну, одећу и посао", казао је Галан, који је рекао да је један колега из школе који говори арапски отпутовао у Немачку да доведе Мохсена у Шпанију.

Видео снимци показали су новинарку Петру Ласло која саплиће Мохсена на траву, док је трчао са својим сином Заидом у рукама, близу мађарско-српске границе, што је изазвало огорчење.

Она је отпуштена са ТВ канала за који је радила.

Европски лидери преговарају како да расподеле стотине хиљада избеглица у сваку земљу ЕУ, а шпанија је пристала да преузме више од 17.000 ове године.

Извор: Н1

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

...

17.09.2015 10:51

...Мозе се Осаму захвалити Богу, сто му Петра подметнула ногу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

17.09.2015 13:48

...Одмах Петру вратити на пос'о, да подапиње и право и косо...

Name

Миx

18.09.2015 08:37

Мадјарска новинарка је невина. Овај дебељко је сам пао са дететом.

ОДГОВОРИТЕ