Анализа: Енглези се гуше у новцу, али...

...не могу да купе заиста најбоље фудбалере! Премијерлигаши могу да сањају Месија, Роналда или Милера. Највеће звезде су им играчи који немају места у Реалу или Барселони!

Фудбал 17.09.2015 | 20:00
Анализа: Енглези се гуше у новцу, али...

Енглески премијерлигаши су у минулом прелазном року још једном оборили рекорд по количини утрошеног новца на појачања. Куповали су шаком и капом, вртеле су се баснословне суме за трансфере Де Брујнеа, Марсијал, Стерлинга, али највеће звезде ипак нису завршиле на Острву.

Као и претходних година, највеће фудбалске звезде су недодирљиве за премијерлигаше. О томе је говорио и Бајернов почасни председник Франц Бекенбауер.
„Не. Они не могу да купе све што пожеле. Најважније играче попут Месија, Роналда, Ибрахимовића или Милера не могу да доведу. Покушавали су али нису успели“, рекао је Бекенбауер и тако је стигла још један потврда да је Бајерн овог лета одбио Манчестер Јунајтедов напад на Томаса Милера.

И заиста у речима Бекенбауера има много истине. Уз сав новац у којем се гуше, Острвљани ипак не могу да намаме звезде највећег формата. Што је још горе за њих, губе своје највеће звезде су прекопута Реал или Барселона. Тако су са Острва одлазили Кристијано Роналдо, Герет Бејл и Луис Суарез. Па чак и Лука Модрић важи за звезду.

Са друге стране, највеће звезде енглеских клубова су постајали фудбалери који нису имали места у Реалу или Барселони. Реал се глатко одрекао Анхела Ди Марије којег је Манчестер Јунајтед направио најскупљим играчем у клупској историји. Слично је било и са Озиловом продајом у Арсенал. Челси је највеће појачање добио у Дијегу Кости који је био добар за Атлетико, али недовољно добар за Реал и Барсу. Арсеналов најбољи играч је Алексис Санчез за којег није било места у Барселони. Баш као ни за Сеска Фабрегаса који је постао играч око којег се све врти у Челсију...

Коментари / 0

Оставите коментар