Састанак Бајдена и Вучића: ЕУ неће бити потпуна док Србија не постане њен дио

Предсједник Владе Србије Александар Вучић рекао је да грађани Србије могу да буду задовољни третманом који Србија има у САД, те додао да у разговору са америчким потпредсједником Џозефом Бајденом у Вашингтону апсолутно није осјетио притисак због односа Србије са Русијом.

Србија 16.09.2015 | 07:30
Састанак Бајдена и Вучића: ЕУ неће бити потпуна док Србија не постане њен дио

Вучић је рекао да је Бајден један од људи који изванредно добро познаје саговорнике јер му сарадници фантастично ураде профиле људи са којима разговара и ниједног секунда није покушао, нити желио да врши притисак.

"Он има разумевања, добро зна каква је позиција Србије. Жели да помогне. Мислим да исрено цени и поштује нашу земљу", рекао је Вучић послије сусрета са Бајденом.

Вучић је рекао да грађани Србије могу да буду задовољни начином на који је српска делегација дочекана у САД и временом које је са њим као премијером Србије провео амерички потпредсједник Џозеф Бајден.

Он је навео да је разговарано о свим кључним билатералним односима, о европском путу Србије, о америчкој подршци на том путу, додавши да је Бајден показао не само велику срдачност, већ и искрено поштовање према ономе што Србија ради у сфери економских реформи, односа према мигрантима.

"Бајден је нагласио да ни Европа, нити ЕУ нису потпуни док Србија не постане њен дио. Више пута је говорио о значају Србије, њеним променама и храбрим потезима", рекао је Вучић.

Он се нада да ће долазак све већег броја америчких инвеститора у Србију бити сигнал и Европи, оцијенивши да ће, ако амерички инвеститори буду сматрали Србију добром дестинацијом, то и за ЕУ значити да Америка жели недвосмислено да види Србију као дио Уније.

Вучић је рекао да је разговарано и о енергетској безбједности и свим политичким питањима на Балкану, односима са Приштином.

Он је додао да је сам покренуо питање убиства браће Битићи и да је пренио Бајдену да ће Србија казнити оне који су починили тај злочин.

"Бајден сматра Владу Србије за поуздане партнере. Знају да ће то да се уради, што ће широко отворити врата сарадње", рекао је Вучић и додао да би лично волио да Бајден буде кандитат за новог америчког предсједника.

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Драго

16.09.2015 05:32

Е мој Вучићу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сдс=Рс

16.09.2015 05:41

Тешко се ономе кога Америка оће да помогне.Мој Вучићу ти мораш да радиш штати они нареде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ронхил

16.09.2015 06:21

А шта САД и Бајден имају с тим? Па не конкурише Србија да постане 51-ва америчка држава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дода

16.09.2015 06:31

Кад ће наш Баја на турнеју у Америку, да коју запјева

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.дода

16.09.2015 08:55

Баја сто је пјевао пјевао је. Сад мозе да ради попусими украли бицикло

Name

белај

16.09.2015 06:48

Ове шупље приче сигурно су том народу досадиле, као што је и нама у РС досадио овај лош живот са овима, који још млате празну сламу са нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

логично

16.09.2015 09:29

Што Бајден не да интервју за београдску телевизију? Тамо фино каже каква је ситуација, шта Србија може сигурно очекивати од Америке и ЕУ, колико ће новца добити? Шта ће бити ако неће са Америком, да каже како је Србија лидер на Балкану, како други треба да је слушају, јер лидер се мора слушати, па макар то била и Хрватска. Да каже како им не смета Русија, економски, војни, културни и сваки други односи. Наравно нека каже рокове било чега што су договорили па да српски народ после првог рока зна да ли су искрени. То не би било добро само за Србију,него и за Вучића јер би имао оправдање што је ближи ЕУ интеграцијама без новца, него савезу са Русијом и најмање десет милијарди долара помоћи за почетак?

Name

МД

16.09.2015 09:26

САД имају разумијевања за нас и зеле да нам помогну!!!???Е мој Вуцицу...ако је тако као сто казес,сто нас непусте да зивимо како ми хоцемо,то би нам била најбоља помоц од САД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микић

16.09.2015 10:40

Што рече Патријарх Павле "Америка ће нам најбоље помоћи ако нам не одмаже!"

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

16.09.2015 10:43

Овог Вучића никада нисам варио а поготово сада. Толико нас воле да су потрошили све томахавке на нас јер их Боинг престао производити због огромне количине, равнили све са земљом, отели Косово и направили војну базу, радили све заједно са Енглезима да на све могуће начине прогурају резолуцију о Сребреници... То су њему пријатељи. Овај човјек или је глуп, или је наивац или је ретардиран или је будала или је масно плаћен. Шта би нормална особа могла друго закључити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

16.09.2015 18:28

Ако икада процита, бице му од користи. Доброси рекао.

Name

лаз

16.09.2015 19:08

Вуцко,народ је те провалио! Дзаба ти је!