Звездаши, спремите се за изборе!

Управни одбор расписао председничке изборе за 11. октобар!

Фудбал 16.09.2015 | 20:00
Звездаши, спремите се за изборе!

Управни одбор Фудбалског клуба Црвена звезда, после вишечасовног заседања у уторак предвече, потврдио је најављено 4. августа - расписани су ванредни избори!

Они, међутим, неће бити на општем нивоу, већ само за председника клуба, функцију коју тренутно обавља Светозар Мијаиловић.

После састанка на стадиону "Љутице Богдана" окупљеним новинарима саопштено је да ће звездаши, са плаченом годишњом чланарином, непосредним гласањем на бирачким местима (то ће бити 5. пут у историји) изабрати новог председника клуба - 11. октобра!

Право гласа на изборима имаће само чланови клуба који су чланарину уплатили закључно са 4. августом, када је УО донео одлуку о расписивању избора.

Свима онима који су се учланили касније, а навијачи су не тако давно на својим порталима упозоравали да је било "чудних радњи", неће бити омогућено да гласају.

Подсетимо, незадовољни стањем у клубу и резултатима на старту сезоне, навијачи црвено-белих крај ремија са Радничким из Ниша на стадиону Рајко Митић дочекали су громогласним скандирањем "Управа напоље".

Део чланова клупског руководства их је послушао, па су наредних дана један за другим оставке подносили Славиша Кокеза, Ивица Тончев, Предраг Ћулибрк..., док је генерални директор Звездан Терзић одлучио да остане у клубу до избора новог руководства. Он је недавно, током мини-припрема у Термама Чатеж, потврдио да нема амбицију да настави са радом у Црвеној звезди после избора.

Очекивало се да избори буду расписани на општем нивоу, али је Управни одбор овог уторка саопштио да ће они бити само председнички и да ће се одржати

За сада, није познато ко су кандидати. У медијима су се помињали председник кошаркашке секције црвено-белих и члан УО фудбалског клуба, Небојша Човић, затим доскорашњи члан Управног одбора Ивица Тончев и председник Спортског друштва Црвена звезда и, такође, члан УО ФК - Петар Шкундрић.

Ниједан од њих, међутим, није званично предложен.

Право гласа на изборима имају сви пунолетни чланови ФК Црвена звезда са активном чланарином, а њих је по званичној информацији објављеној на сајту црвено-белих у понедељак, 14. септембра, у 17 часова било 5.050.

Коментари / 0

Оставите коментар