Новак о грен слемовима: Желим да стигнем Надала и Сампраса!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић признао је да има намеру да сустигне и можда престигне Рафаела Надала и Пита Сампраса по броју освојених грен слемова.

Тенис 17.09.2015 | 17:00
Новак о грен слемовима: Желим да стигнем Надала и Сампраса!

Српски тенисер потврдио је доминацију у понедељак рано ујутро у Њујорку освојивши други пут Отворено првенство САД и укупно јубиларни 10. грен слем трофеј у каријери.

У историји Опен ере само су Роџер Федерер (17), Пит Сампрас (14), Рафаел Надал (14) и Бјорн Борг (11) освојили више Грен слемова.

Новак је истакао да има намеру да освоји још неколико највећих турнира, уколико буде успео да остане здрав и мотивисан.

„Лагао бих када бих рекао да ми није циљ да стигнем и можда престингем Пита Сампраса и Рафаела Надала, иако Надал још увек игра и још увек има шансу да повећа број титула. Желим да наставим, надам се да ћу имати дугачку каријеру, јер ако наставим да радим оно што радим... Мислим да имам пристојну шансу да освојим још неколико Грен слемова“, рекао је најбољи тенисер света.

Српски тенисер истакао је да би волео да се следеће године нађе у позицијиу којој је била Серена Вилијамс која је покушавала да освоји у Њујорку четврти грен слем у једној години, али је ипак додао да мора да остане скроман.

„Не бих имао ништа против да се нађем у њеној позицији. Надам се да ћемо о томе причати следеће године пред УС опен. Али морам да останем на земљи. Морам да идем корак по корак и видим докле ћу стићи."

Ђоковић се у понедељак придружио Федереру и Роду Лејверу, јединим играчима у Опен ери који су успели да у једној години играју у сва четири грен слем финала.

Српски тенисер грен слем сезону завршио је са скором 27-1, уз титуле у Мелбурну, Лондону и Њујорку.

Погледајте и како је изгледао Новаков понедељак у Њујорку:

Коментари / 0

Оставите коментар