Весели: Осјећам се као Србин!

Чешки кошаркаш Јан Весели рекао је да се осећа као Србин и радује се четвртифналном дуелу две селекције.

Кошарка 16.09.2015 | 14:20
Весели: Осјећам се као Србин!

Утакмица између Србије и Чешке на Евробаскету игра се у среду од 18.30 у Лилу.

Весели је у центру пажње, као бивши играч Партизана, а сада центар Фенербахчеа, има много пријатеља међу српским репрезентативцима, па су, због његове везе са Србијом, неизбежна питања о томе како се осећа пред наредни меч.

“Већим делом се осећам као Србин, то је због тога што сам тамо одрастао од своје 16. године. Сваке године посећујем Србију. И даље сам повезан са том земљом. Течно говорим српски, моја девојка је Српкиња, навијам за српске тимове и спортисте. Једноставно, то је у мом срцу. Откад сам почео да играм у Србији, желим и жудим да играм против репрезентације те земље и сада се сан остварио. Не могу да дочекам тај меч."

Весели је истакао да у репрепезентацији Србије има доста пријатеља.

"Пријатељ сам са Бјелицом, Богдановићем, Недовићем, Милосављевићем... Са Радуљицом сам разговарао када сам играо у НБА. Знам све људе из њиховог тима."

Чех је открио од ког играча из екипе Александра Ђорђевића прети највећа опасност.

"Најопаснији српски играч дефинитивно је Бјелица. Он је њихово најјаче оружје. Имаћемо много посла око њега. Верујем да ће он играти добро у НБА, јер је креативан играч, уме и да шутира и да иде на улаз", рекао је Весели.

Коментари / 0

Оставите коментар