"Новак је мјешавина Федерера, Мекинроа и Сампраса"!

Новак Ђоковић освојио је другу Грен слем титулу на УС Опену захваљујући челичној снази воље, констатује француски "Л'Екип".

Тенис 16.09.2015 | 12:20
"Новак је мјешавина Федерера, Мекинроа и Сампраса"!

"Ђоковић је у атмосфери у којој је 23.000 људи навијало против њега показао да има чврстину зида, против којег Федерер није могао ништа", наводи се у инспиратвном тексту.

"Ђоковић против себе није имао само Федерера, већ 23.000 људи, уједињених да подрже свог хероја. Сваки Ђоковићев погрешан потез они су пропратили аплаузом", истиче се у тексту и додаје да се "вулкански Дјоковић" на то није обазирао.

"Ђоковић је пратио своју зацртану путању и његов кажипрст на челу током трећем сета, када је направио брејк за 5:4, показао је да је менталмна снага његово главно оружје", истиче "Л'Екип".

Шпанска "Марка" у наслову истиче "Ђоковић утишао Њујорк", такође констатујући да је српски тенисер против себе имао не само Федерера, него и њујоршку публику.

"Ел Паис" у надахнутом тексту велича Ђоковића као неприкосновеног светског тениског краља који ће очигледно јос дуго владати.

"Ђоковић је још једном демонстрирао сву силу свог тениског умећа, Не само да је освојио други УС Опен, трећи Грен слем ове сезоне и укупно 10, његов трујумф у Њујорку говори да је и будућност светског тениса у рукама српског тенисера", оценио је 'Ел паис' и истиче да је Ђоковић једноставно, најбољи на планети.

"Новак вероватно нема елеганцију Федерера, ни милиметарску прецизност Пита Сампраса, ни харизму Дзона Мекинроа, али он садржи све то у правим дозама“, истиче "Ел паис'.

Коментари / 0

Оставите коментар