Словенац неће на клупу Хрватске: Није то заје****!

Словенац Матјаж Кек одбацује могућност да седне на упражњену клупу репрезентације Хрватске. "Људи, па није то зајеб****, није то ничија прћија!", каже актуелни тренер Ријеке.

Фудбал 16.09.2015 | 10:00
Словенац неће на клупу Хрватске: Није то заје****!

Након лоших резултата у квалификацијама за Европско првенство, после којих Хрватској "виси" пласман у Француску, челни људи хрватског фудбала сменили су Нику Ковача са места селектора.

Као што обично бива у таквим ситуацијама, медији се баве "лицитацијама", односно покушавају да сазнају ко ће бити наследник.

Једно од имена које се помињало је и Матјаж Кек, Словенац на клупи Ријеке. Међутим, он категорички одбацује такву могућност.

"Велика ми је част да ме као Словенца спомињу као селектора Хрватске. Али, ја сам тренер Ријеке, имам уговор до 2017. и не размишљам о другој функцији“, рекао је Кек, преносе хрватски медији.

Имао је и занимљиву опаску:

"Људи у савезу имају велику одговорност, а некога сменити је најлакше. А кога сада поставити? Не знам, њихова је одговорност. Није то зајеб****, нечија прћија! То озбиљан посао, био сам селектор Словеније. Овде је реч о играчима који играју у највећим клубовима, мора да се зна ко шта ради, за шта је ко одговоран".

Хрватска се тренутно налази на трећем месту квалификационе групе Х за ЕУРО 2016 са 14 бодова, четири мање од водеће Италије и два мање од другопласиране Норвешке.

У последња два кола Хрватска ће 10. октобра дочекати Бугарску, док три дана касније гостује на Малти. Норвешка најпре дочекује Малту, а у последњем колу гостује Италији. Италијани иду на ноге Азербејџану, а расплет групе се очекује 13. октобра у дуелу са Норвешком.

Коментари / 0

Оставите коментар