"Биће још хапшења због корупције у ФИФА-и"!

Амерички државни тужилац Лорета Линч очекује још оптужница у проширеној истрази корупције у ФИФА, али и да ће сви досадашњи оптужени бити изручени у САД.

Фудбал 15.09.2015 | 20:40
"Биће још хапшења због корупције у ФИФА-и"!

"Очекујемо да ћемо моћи да подигнемо још оптужница, али и да ћемо моћи да доведемо у САД све оне који су оптужени у мају", рекла је Линч на конференцији за новинаре у Цириху.

Америчко тужилаштво је у мају у склопу истраге корупције и рекетирања и прања новца у вредности од 150 милиона долара оптужило 14 високих званичника Фифе.

За сада се само троје оптужених појавило пред судом у САД. Линч није желела да коментарише да ли је и одлазећи председник Фифе Сеп Блатер под истрагом.

"Обим наше истраге није ограничен и ми пратимо доказе. Захвална сам на великој сарадњи и важним доказима које смо добили са свих страна", рекла је Линч.

У одвојеној истрази швајцарских власти о прању новца у склопу кандидатура за домаћине Светског првенства 2018. и 2022. године, швајцарске федералне агенције заплениле су поједине некретнине у Алпима.

Државни тужилац Швајцарске Мајкл Лобер рекао је да је полиција претесла куће у западној Швајцарској и да је запленила доказе.

Коментари / 0

Оставите коментар