Тузла: "Посмртнице" уништеним предузећима

Синдикат Солидарности ТК, чији чланови већ неколико дана бораве у шаторима у непосредној близини зграде Владе Тузланског кантона поставили су тзв. посмртнице за пропала и уништена предузећа, како би на сатиричан начин приказали стање у привреди у протеклим годинама.

Босна и Херцеговина 14.09.2015 | 17:45
Тузла: "Посмртнице" уништеним предузећима

"Око 18 фирми које су се нашле на посмртницама су само дио фирми које су уништене на подручју ТК", казао је предсједник Синдиката солидарности, Сакиб Копић.

"Актуелна Влада ТК бјежи од радника, а премијер кантона не жели ни да се обрати нама који смо данима овдје.

Ми смо поставили ово 'гробље' како бисмо упознали јавност шта се све ради у Тузланском кантону, све је уништено, наша дјеца се немају гдје запослити", додао је Копић.

Најавио је да ће се обесправљени радници најавити Високом представнику, Валентину Инцку, као и Високом судском тужилачком вијећу.

"Ми тражимо смјену судије Општинског суда Тузла Биљане Новак, која доноси пресуде против радника Хотела Тузла", казао је Копић.

Посмртнице фирмама које су постављене указују на привредни криминал, истиче он, додавши да се на сатиричан начин боре против актуелне власти.

Радници окупљени око Синдиката солидарности не одустају од захтјева, траже дозволу предузећу Тузла-кварц за експлоатацију пијеска, стручни надзор над опасним материјама у Полиохему, те увезивања радног стажа радницима Полихема и конфекције Борац.

Неке од фирми које су се нашле на “посмртницама” испред Владе ТК су: Полихем, Хотел Тузла, Борац Бановићи, Графопак, Дита, Ливница, Рудар Инвест, Коко Џада, Кока Продукт, Аида и др.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

тузлак

14.09.2015 15:53

Ма то су нама наси владари мало преуредили дрзаву направили господу и сиротињу.Ста нам људи урадисе исто је то у цијелој дрзави.Сад смо као народ друство економски културно и морално мањи од нулее.

ОДГОВОРИТЕ
Name

седам секретара СКОЈа

14.09.2015 16:17

Оћете разбијати Југославију. А неки су изградили Брчко-Бановићи. А ви схаранили све што су они изградили.

ОДГОВОРИТЕ