Раде у једној, а сједе у другој институцији

Агенција за борбу против корупције БиХ нема гдје да смјести осам службеника које је преузела од Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ на основу измјена и допуна Закона о сукобу интереса у институцијама БиХ.

Босна и Херцеговина 14.09.2015 | 13:00
Раде у једној, а сједе у другој институцији

Након што је Савјет министара БиХ крајем јула дао сагласност на Правилник о унутрашњој организацији Агенције за борбу против корупције, она је од 1. септембра званично преузела Одсјек за спровођење Закона о сукобу интереса од ЦИК-а.

Сусрећемо се са озбиљним проблемом, а то је да смо добили осам људи које немамо гдје смјестити с обзиром на то да није ријешено питање смјештаја ове институције.

У овом тренутку имамо апсурдну ситуацију да осам људи који су од 1. септембра наши радници сједе у просторијама ЦИК-а, јер их ми немамо гдје смјестити - казао је директор Агенције за борбу против корупције Сеад Лисак.

Он је додао да Служба за заједничке послове институција БиХ још није поступила на основу закључка Савјета министара БиХ да буде преиспитана одлука о расподјели службених просторија за институције БиХ на подручју Источног Сарајева и предложено рјешење за прераспоред.


Предсједавајућа Комисије за избор и праћење рада Агенције за борбу против корупције Александра Пандуревић казала је да ће о овом проблему бити ријечи на данашњој сједници.

Агенција је ни на небу ни на земљи. Служба одбија да спроводе закључак Савјета министара да преиспита своју одлуку и зато ћу иницирати покретање дисциплинског поступка против одговорних - рекла је Пандуревићева.

Извор: Глас Српске

Коментари / 0

Оставите коментар