Видео: Преминуо ''Велики Мо''!

Званично један од најбољих 50 играча НБА лиге преминуо је у недељу рано ујутру.

Кошарка 14.09.2015 | 14:40
Видео: Преминуо ''Велики Мо''!

Легендарни кошаркаш, члан Куће славних и званично један од најбољих 50 играча НБА лиге, Мозес Мелоун умро је у недељу рано ујутру, пренели су амерички електронски медији. Имао је 60 година.

Узрок смрти, за сада, није објављен.

Легендарни "Велики Мо" или "Председник одбора (табли) - Цхаирман оф тхе Боардс", оставио је велики траг и у АБА лиги, а онда и у НБА, у којој је освојио титулу са Филаделфијом 1983. године. Освајао је бројна признања, међу којима и награде за најкориснијег играча (МВП) лиге и финала.

Он је током 20 година НБА каријере играо за осам тимова и имао је у просеку "дабл-дабл" учинак од 20,6 поена и 12,2 скока по мечу. Укупно је шест пута био најбољи "скакач" лиге.

Каријеру је завршио са 27,409 постигнутих поена, по чему је на осмом месту листе најбољих свих времена.

Мелоун је био први играч који је директно из средње школе отишао у професионалце, када је потписао за Јута Старс у Америчкој кошаркашкој асоцијацији (АБА) 1974. године. Након тога је играо за Спиритс из Сент Луиса, а онда је прешао у Бафало Брејвс када су се 1976. ујединиле лиге.

У НБА је у два наврата играо за Филаделфију, а наступао је и за Хјустон, Вашингтон, Атланту и Сан Антонио, у коме је 1995. завршио каријеру.

Хјустон је повукао његов број 24.

У Кућу славних примљен је 2001. године.

Коментари / 0

Оставите коментар