ПЛ: Побједа Тотенхема, Лестер на 2. мјесту!

Фудбалери Лестера победили су Астон Вилу после великог преокрета са 3:2, у претпоследњем мечу петог кола енглеске Премијер лиге. Фудбалери Тотенхема победили су у гостима Сандерленд 1:0 (0:0) у првом недељном мечу петог кола Премијер лиге.

Фудбал 14.09.2015 | 13:00
ПЛ: Побједа Тотенхема, Лестер на 2. мјесту!

Екипа Клаудија Ранијерија је на тај начин наставила са сјајним резултатима на старту сезоне и друга је на табели са 11 бодова, четири мање од лидера Ситија.

У дуелу са Астон Вилом екипа Лестера је до победе дошла великим преокретом у другом последњих 20 минута.

Гости из Бирмингема повели су голом Грелиша у 39. минуту, а када је Жил дуплирао вођство у 63. деловело је да домаћин неће успети да се врати.

Ипак, уз сјајну подршку домаћих навијача велики преокрет покренуо је Де Лет у 72. минуту. Изједначио је Варди 10 минута касније после одличне комбинације по десној страни, а велику победу донео је Дајер минут пре краја.

Астон Вила остала је на четири бода и 15. месту на табели.

Победу Тотенхему донео је Мејсон у 82. минуту.

Тотенхем је уписао први тријумф у сезони и попео се на 12. место на табели, док је Сандерленд остао на дну са само два бода.

У првом полувремену домаћи фудбалери били су конкретнији, а највећа прилика пропуштена је у 26. минуту, када је Дефо погодио стативу. У неколико наврата Сандерленд је запретио, али је добро реаговао голман Лорис.

Ипак Тотенхем до вођства и победе стиже у 82. минуту пре краја преко Мејсона који је био прецизан после додавања Ламеле.

Одмах је уследио притисак Сандерленда и неколико минута касније још једна велика прилика, али је Родвел погодио пречку. Судија је утакмицу продужио са пет минута, а у последњим моментима Ленс је пропустио да донесе бод својој екипи, када је са 11 метара главом лопту послао поред гола.

Премијер лига – пето коло:

субота:
Евертон – Челси 3:1
Арсенал – Стоук 2:0
Кристал Палас – Манчестер Сити 0:1
Норич – Борнмут 3:1
Вотфорд – Свонси 1:0
ВБА – Саутемптон 0:0
Манчестер Јунајтед – Ливерпул 3:1

недеља:
Сандерленд – Тотенхем 0:1
Лестер – Астон Вила 3:2

понедељак:
21.00 Вест Хем – Њукасл

ТАБЕЛА: Манчестер сити 15, Лестер 11, Манчестер јунајтед 10, Арсенал 10, Кристал Палас 9, Евертон 8, Свонси 8, Норич 7, Ливерпул 7, Вест Хем (-1) 6, Саутемптон 6, Тотенхем 6, Вотфорд 6, ВБА 5, Астон Вила 4, Борнмут 4, Челси 4, Њукасл (-1) 2, Стоук 2, Сандерленд 2.

Коментари / 0

Оставите коментар