Селектор Финске: Срби, смијете ли хокеја?!

Пред недељни окршај за четвртфинале, селектор Финске Хенрик Дитман похвалио репрезентацију Србије. "Можда су и најбољи на овом Еуробаскету", каже он.

Кошарка 13.09.2015 | 12:20
Селектор Финске: Срби, смијете ли хокеја?!

Селектор кошаркашке репрезентације Финске Хенрик Дитман изјавио је данас да је екипа Србије можда и најбоља на Еуробаскету и да очекује узбудљиву утакмицу у осмини финала.

Упитан шта очекује од прве елиминационе утакмице на турниру против Србије, Дитман је рекао да се његова екипа осећа исто онако како би се осећала хокејашка репрезентација Србије када би играла против Финске.

"Србија има сјајан тим, са сјајним играчима и биће за нас веома узбудљиво. То је једна од најбољих, ако не и најбоља екипа на турниру. Играли су заиста добро у групној фази, добро играју од прошлогодишњег СП. У тиму је добра хемија, много је квалитетних играча, добар тренер, о њима се могу рећи само добре ствари", рекао је Дитман новинарима у Лилу.

"Не можемо да именујемо којег играча морамо да зауставимо, већ морамо да изађемо на терен и одграмо наш стил, колективну игру и један дан у 100 може да успе", додао је ; он.

Дитман је рекао да је финска кошарка много напредовала у последњих 10 година.

"Сваке године смо све бољи, то је дуг процес, а ове године нисмо много далеко од осталих. Играмо добро, играчи дају све од себе и не можемо тражити много више од тога", рекао је Дитман.

Репрезентације Финске и Србије састају се у Лилу од 14.30.

Коментари / 0

Оставите коментар