СЛС: Звезда убједљива у 149. Дербију за +8!

Фудбалери Црвене звезде савладали су Партизан резултатом 3:1 у 149. вечитом дербију који се у оквиру 9. кола Суперлиге играо на стадиону “Рајко Митић“.

Фудбал 13.09.2015 | 09:00
СЛС: Звезда убједљива у 149. Дербију за +8!

“Црвено-бели“ остају на врху табеле са 23 бода, чак осам више од комшија из Хумске 1, с тим да Партизан има утакмицу мање, док се између њих налази Јавор.

Фудбалери Звезде су током целе утакмице имали конце у својим рукама, Партизан је с времена на време претио, а поред гола Стевановића, Умару је пропустио две добре шансе, једном је Кахриман био бржи, а други пут је из изгледне ситуације промашио цео гол.

Од почетка је Звезда кренула нападачки, Катаи је опасно припретио у петом минуту, Живковић је био матиран, али је лопта отишла паралелно са гол-линијом према ауту. Две велике шансе је имао и Срнић, једном се искрао одбрани гостију, али закаснио, док је у другом полувремену његов полуволеј завршио преко гола.

У 25. минуту је Звезда повела, Вијеира је наговестио да је ово његова утакмица и лепим лоб ударцем матирао Живковића, а до следећег поготка је прошло још 20 минута. Тада је Бабовић одлично проиграо Стевановића, који је искористио шансу и поравнао резултат.

Најлепши детаљ на утакмици виђен је у 49. минуту, Вијеира је имао много времена, лепо се наместио и са више од 20 метара упутио прави пројектил тачно у доњи део пречке гола Живковића. Чувар мреже Партизана није имао никакве шансе да спречи погодак.

Већ шест минута касније утакмица је била решена, збуњеност фудбалера Партизана, посебно дефанзивних везних и централног штопера Лазара Ћирковића искористио је Александар Катаи, прошетао се од 25. до 18. метара и левом ногом савладао Живковића.

До краја меча је Партизан нападао, али без успеха, док је Звезда чекала шансу из контранапада. Меч је после трећег гола Звезде био прекинут на неколико минута због дима и бакљи које су стизале са јужне трибине, због чега је касније утакмица продужена за шест минута.

Коментари / 0

Оставите коментар