УСО: Пенета добила италијанско Грен слем финале!

Флавија Пенета освојила је први Грен слем титулу у каријери пошто је у финалу УС опена савладала Роберту Винчи са 7:6(4), 6:2.Одмах после меча, Флавија Пенета објавила је да се повлачи из тениса на церемонији победнице УС опена!

Тенис 13.09.2015 | 08:20
УСО: Пенета добила италијанско Грен слем финале!

Пенета је тако у 33. години остварила највећи успех у каријери и постала је најстарија шампионка УС опена у историји. Победом у финалу Пенета се попела на осмо место на WТА листи, што је њен најбољи пласман у каријери.

Роберта Винчи није успела да понови бриљантно издање из полуфинала када је савладала Серену Вилијамс после преокрета, па ће морати да се задовољи са 1.400 WТА бодова и 1.6 милиона долара.

Пенета је била благи фаворит у финалу с обзиром да је добила пет од претходних девет окршаја са сународницом и у финалу је потврдила тај статус.

У првом сету је прва стигла до брејка у петом гему, али се упорна Винчи вратила, добила је три везана гема и повела са 5:4. У финишу сета није било брејк шансе, па је одлучио тај-брејк који је Пенета добила са 7:4.

У другом сету није било неизвесности. Пенета је подсетила на сјајно издање против Симоне Халеп из полуфинала, добила је четири гема у низу и на тај начин је преломила меч у своју корист.

„Донела сам велику животну одлуку. На овај начин желим да се опростим од тениса“, рекла је Италијанка на церемонији.

Она је ипак истакла да је завршити сезону и тек након тога окончати каријеру.

Коментари / 0

Оставите коментар