Избјеглице смјештене у концентрациони логор

Око 20 избјеглица који су пристигли у Њемачку смештени су у баракама бившег концентрационог логора Бухенвалд, пише “Раша тудеј“.

Свијет 12.09.2015 | 18:50
Избјеглице смјештене у концентрациони логор

У Бухенвалду су убијене хиљаде људи за време Другог свјетског рата, а зграда је сада опремљена неопходним креветима и другим стварима.

“Ово је једна од хитних опција и неизбјежна је. Постоји доста простора и соба у хангарима“, навели су званичници Берлина.

Двадесетогодишњи Абдурахам Маса из Еритреје рекао је да не мари за то шта је та зграда била раније, док је један од избјеглица из Алжира навео да је у Бухенвалду “добро“, као и да “други немају ни толико“.

Избјеглицама се даје 135 евра мјесечно како би их потрошили на храну и друге неопходне ствари, а у Бухенвалду их тренутно има 21.

Њемачки званичници су навели да је усељавање избјеглица у тај камп “практично решење“, као и да се идеја о томе појавила у јануару када је у Њемачкој било тражилаца азила који нису били нигде смјештени.

Међутим, како наводи “Раша тудеј“, иако су оригиналне зидине кампа одавно порушене, одлука њемачких званичника је запала под многе критике.

Лист “Шпигел“ пренео је изјаву шефа избјегличког савјета Биргит Наухокс која је овај план назвала “алармантним и узнемирујућим“.

Скоро 250.000 људи је било заточено у Бухенвалду од 1937. до 1945. године. Логор је био познат и по различитим медицинским експериментима који су се вршили на људима, а један од експеримената је био покушај да се “излијечи“ хомосексуалност.

Најмање 55.000 људи је преминуло у Бухенвалду.

Извор: Независне

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ЈА

12.09.2015 17:02

Хоце то Хоце!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

12.09.2015 17:54

Инвазија избеглица у ЕУ је реализација Карнегијевог плана из 1922 год., У питању је ватикански план о Уједињеној Европи. Ватикан је геј енклава. Калергијевим палном је предвиђено да се Европа насели са 160 милиона Азијата И обојених. Да се одрекнемо:1.Националног 2. Расног И 3.Културног идентитета. Да се укрштамо са Азијатима И обојенима, стварајући мултинационало друштво једнаких особина, које Ватикан лако може да контолише. Калергијевим планом Уједињена Европа треба да нестане. Евроска унија представља геноцид. Ангела Меркел И Ван Ромпеј су добитници Калергијеве награде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није добро мјесто

12.09.2015 19:20

Али посто малтене сви Арапи вјерују да је Холокауст јеврејска измисљотина то мјесто њих не дотице. Замислите једном кад се Гуантанамо затвори преноци тамо неки Американци. То је исто и не треба своја осјецања преносити на људе који имају други нацин размисљања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

13.09.2015 08:38

Сва криза је дјело америчке према наивној ЕУ. Они раде на томе да што више ослабе Асада да би га могли лакше сломити. Послије ће утисати на ЕУ да их шутну у раље ИД. Чисто коришћење и економско слабљење ЕУ која је ионако добро погођена контра санкцијама Русије.Да не помињем скоро неизбјежне немире и терористе који су прошли заједно са избјеглицама. Моје је мишљење да нејач треба збринути, а војно способне вратити одакле су дошли. Сигурно се НАТО неће борити за њих. Уосталом то су њихови домови па нека узму пушку у руке. Имаће их ко помагти ако су на правој страни.

ОДГОВОРИТЕ