Видео: Дикембе Мутомбо примљен у Кућу славних!

Бивша НБА звезда Дикембе Мутомбо Мполондо Мукамба Жан-Жак Вамутомбо примљен је у Кућу славних у Спрингфилду.

Кошарка 13.09.2015 | 14:20
Видео: Дикембе Мутомбо примљен у Кућу славних!

Церемонија је одржана у меморијалном центру кошаркашке Дворане славних Нејсмит, а класу 215. чине још играчи Спенсер Хејвуд и Џо Џо Вајт, тренер Џон Калипари, једна од највећих звезда WНБА лиге Лиза Лесли и судија Дик Бавета.

Нови чланови Куће славних су јошЛуи Демпијер, Лиднзи Гејз, Том Хенсон, Џон Ајзак и Џорџ Ревелинг.

Четрдесетдеветогодишњи Мутомбо који је четири пута проглашен најбољим дефанзивцем у НБА, један је од најбољих у историји тог такмичења у блокадама. Он је у НБА играо 18 година - у периоду од 1991. до 2009, а пет година заредом - од 1994. до 1998. био је водећи у броју "рампи". У каријери је постигао 11.729 поена, 12.359 скокова и 3.289 блокада. Играо је за Денвер, Атланту, Филаделфију, Њу Џерси, Њујорк, Хјустон. Мутомбо, иначе рођен у Конгу, био је поред кошаркашке каријере, активан и као хуманитарац који је градио болнице у Африци.

"Поносан сам што сам тек трећи кошаркаш из Африке који је играо у НБА. Дошао сам у САД без ичега, а сада сам део историје НБА", рекао је Мутомбо.

Поред Мутомба, у Кућу славних, измедју осталих, примљене су и легендаррна Американка Лиза Лесли и Аустралијанка Линдзи Гејз.

Коментари / 0

Оставите коментар