Анализа - Роберта Винчи: Како је побједила Серену?!

Убаци лопту у поље и трчи! Италијанка Роберта Винчи је изненадила Серену Вилијамс, савладала је у три сета и пласирала се у финале где ће се састати са Флавијом Пенетом.

Тенис 12.09.2015 | 14:20
Анализа - Роберта Винчи: Како је побједила Серену?!

Винчи је на тај начин спречила Американку да уђе у историју као прва тенисерка која је освојила сва четири Грен слема у једној години.

“Ово је диван моменат за мене, ово је сан! Пласирала сам се у финале, добила Серену... Ово је невероватно за мене, сада имам толико мисли у глави... Ово је био веома тежак меч, била сам као у трансу када сам сервирала, покушала сам да останем фокусирана, да пратим Серенину игру... Ово је најбољи моменат мог живота“, рекла је кроз широк осмех Винчи.

На констатацију новинара да је пре меча на кладионицама њена победа за један долар вредела 300, она се окренула ка тренеру и гласно му поручила: “Јеси чуо?“, што је наишло на овације публике на Флашинг медоузу.

“Како сам се пробудила рекла сам себи да идем на терен и да уживам, да не мислим о Серени... Да ли сам мислила да ћу да победим? Не!“, гласно је одговорила Винчи.

У драматичном финишу Италијанка је одиграла маестрално, узела неколико невероватних поена, после чега је гестикулацијом тражила подршку од америчке публике.

“На крају смо обе биле под великим притиском, говорила сам себи да само треба да убацим лопту у поље, да не гледам где је Серена и да по ударцу кренем да трчим на све стране и да не размишљам. Данас је мој дан, извините“, поручила је публици са осмехом 33-годишња Италијанка.

У финалу ће се састати са земљакином, Флавијом Пенетом која је претходно савладала Симону Халеп 6:1, 6:3. Финални меч овогодишњег УС Опена у женској конкуренцији на програму је у суботу од 18.00.

Коментари / 0

Оставите коментар