Рамбо Петковић: Хоћу у Звезду, али…

Најпознатији Србин у Бразилу открива шта треба да се деси да би се вратио у Звезду.

Фудбал 14.09.2015 | 21:00
Рамбо Петковић: Хоћу у Звезду, али…

Био је најмлађи дебитант у историји југословенског клупског фудбала. Потом “десетка” Црвене звезде и појачање Реал Мадрида. Ипак, праву славу је Дејан Рамбо Петковић стекао у Бразилу где га сматрају најбољим страним фудбалером у историји тамошњег фудбала. Неком врстом фудбалског божанства…

Играо је за великане попут Фламенга, Флуминенсеа, Васка, Сантоса и имао неке незаборавне партије. Играчку каријеру је завршио у најпопуларнијем бразилском клубу Фламенгу, а сада је на почетку тренерске. Са клупе предводи друголигаша Крисијуму.

У разговору за бразислке медије каже да су му планови везани за бразилски фудбал, али да би једног дана волео да тренира Црвену звезду и да се врати у Србију.

“Тренутна ситуација у мојој земљи није добра. У наредних пет или шест година немам намеру да се враћам у Србију. Планови су ми везани за Бразил и овдашњи фудбал. Али имам жељу да постанем тренер Црвене звезде. Тек када Звезда опет стане на ноге и када се врати у Европу. Да се врати у сваком смислу. Спортском и финансијском”, рекао је популарни Рамбо.

Његова Крисијума је тренутно у средини табеле бразилске Серије Б. Није задовољан стањем у бразилском фудбалу.

“Бразил има много талента. Али се мало ради са талентима. Када играч са 20 година одигра две утакмице и покаже пар солидних потеза, одмах га прогласе за феномена. Када у трећој утакмици погреши три паса, онда ти исти који су га прогласили феноменом кажу да ништа не ваља. Са талентима је потребан напоран рад и време. Сат и сати напорног рада. И да тај рад буде под надзором добрих тренера”, рекао је Петковић.

Коментари / 0

Оставите коментар