Објашњено: Зашто Петар Грбић не игра за Партизан?!

Црно-бели после дербија одлучују хоће ли понудити уговор македонском штоперу Александру Дамчевском.

Фудбал 12.09.2015 | 09:20
Објашњено: Зашто Петар Грбић не игра за Партизан?!

Каква промена за само пет месеци. На претходном вечитом дербију био је Петар Грбић стартер - и то у улози шпица - а за сутрашњи не само да неће бити у 11, него је питање да ли ће се наћи у протоколу меча са Црвеном звездом.

Штавише, крилног везисте црно-белих ове сезоне, што фудбалски људи кажу, "нема ни на мапи". Тренер Зоран Милинковић уверава да повремени црногорски репрезентативац није пао у други план његовом, већ одлуком клуба.
"Питање Грбићевог статуса негде задире у клупску политику, коју нећу да коментаришем. Подсећам, иза нас је презани рок, људи из клуба су на његовом почетку обавили разговоре са играчима и њиховим менаџерима и том приликом су неки јасно дефинисали статусе. У једном тренутку било је питање одласка Грбића и Бандаловског, међутим, то се није десило, па су остали у Партизану", рекао је Милинковић.

Петар Грбић је почетком прелазног рока имао понуду Легије из Варшаве, касније се помињао одлазак у Јужну Кореју, на крају су га хтели мађарски Видеотон и молдавски Шериф, но на крају је остао у Хумској, помиривши се са чињеницом да неће играти. Или да ће играти тек понекад.
"Како је најпре постојао став да ће поменути играчи учинити све да посредством клуба и агената искористе прелазни рок и пронађу другу средину определили смо се за играче који ће нам бити целе године на располагању. А кад се то није десило, наравно да сви момци који су остали у Партизану равноправно конкуришу за статус првотимца. Кад се укаже прилика користићемо те играче. Ваља имати у виду ширу слику. Лично, ценим Петра, до недавно је имао статус репрезентативца Црне Горе. Није речено да се на њега не рачуна, али је постојала тенденција да оствари инострани ангажман", појашнњава Милинковић.

Прокоментарисао је Партизанов шеф струке и одлуку клуба да суспендује Предрага Луку и Ивана Петровића због тога што су одбили позајмице у Нови Пазар, односно Борац из Чачка.
"Жао ми је што се то десило, јер није добро ни за клуб, ни за играче. Надам се да ће се у најскорије време пронаћи решење у реномеу Паритзана, да све буде људски".

За крај тема које се не тичу директно 149. вечитог дербија, тренер црно-белих је најавио да ће се у наредних неколико дана одлучити хоће ли бити понуђен уговор македонском штоперу Александру Дачевском, који је од прошле седмице на проби.
"Доста лепих ствари смо видели од њега. Одлуку ћемо донети после дербија", додао је Зоран Милинковић.

Коментари / 0

Оставите коментар