Милинковић: Европа је наша предност!

Тренер Партизана Зоран Милинковић рекао је да су уиграност и јаке утакмице у европским квалификацијама предност његових фудбалера пред "вечити" дерби.

Фудбал 11.09.2015 | 20:00
Милинковић: Европа је наша предност!

Црно-бели заостају пет бодова за највећим ривалом, уз меч мање, уочи дуела на стадиону "Рајко Митић" у суботу од 18 часова.

"Дерби одлучују нијансе, велика је инспирација на тој утакмици. Верујем у свој тим, иза себе имамо много јаких утакмица, поготово када је Европа у питању и то можда може да нам помогне, а и не мора", рекао је Милинковић.

Милинковић ће моћи да рачуна на све играче, па и на Валерија Божинова, за кога је рекао да је најважније да је здрав и у тренажном процесу.

"Добро да су сви играчи у конкуренцији за тим. За сада је све у реду и можемо да рачунамо на све расположиве снаге. Утакмицу мање би требало имати у виду, говорићемо о јасној бодовној предности тек кад је одиграмо. Апсолутно верујем да ћемо се сутра приближити Звезди на табели", рекао је Милинковић.

Милинковић је казао да би волео да се после дербија прича само о фудбалу, квалитету игре и луцидним потезима.

"Јесмо ривали и увек ћемо то бити, али бих просто волео да све прође у фер и спортском духу, да свако ради свој посао. Ривали јесмо, али нисмо за било какву острашћеност и погрешну тензију или не дај Боже мржњу. Надам се доброј игри оба тима, резултатској неизвесности и свему оном о чему ће фудбалска Србија моћи да прича данима после утакмице", навео је тренер Партизана.

Милинковић је казао да је састав Звезде много другачији у односу на прошлу сезону и да је време "најбољи суд".

"Звезда је направила много ствари у овом прелазном року. Наравно, тиме је показала амбицију за ово првенство. Оформила је веома квалитетан тим, са тренером који је остварен, са интернационалном каријером, чији рад веома ценим", казао је Милинковић.

Он је рекао да није припремао играче на игру са евентуалних десет играча, ако неко од њих буде искључен.

"Милораду Мажићу је то 11. дерби, најбољи је наш судија и верујем да ће целокупна фудбалска јавност бити мирна јер је он неко ко зна свој посао", рекао је Милинковић.

Тренер црно-белих је говорио и о прелазном року, рекавши да је урађено најбоље што је могло и да ће време показати како је он одрађен.

"Не могу да кажем да нисам задовољан прелазним роком. Било је одређених жеља које нисмо успели да реализујемо, просто, моменат је такав. То је наша реалност, морамо да се пре свега окренемо раду и да имамо поверење у наше момке", казао је Милинковић.

Коментари / 0

Оставите коментар