Федерер: Још увијек се осјећам младим!

Други тенисер света Роџер Федерер каже да није изненађен што и са 34 године игра на врло високом нивоу.

Тенис 11.09.2015 | 18:15
Федерер: Још увијек се осјећам младим!

“Од пре неколико година покушавао сам да сагледам ширу слику како бих и даље играо добро у овим годинама, тако да на неки начин сада и нисам изненађен својом добром игром. Радио сам на својој игри како бих ушао више у терен, ударам лоптицу раније и волеји су ми много бољи него у претходних десет година“, рекао је Федерер.

“Проводио сам много времена на мрежи када сам тек дошао на Тур и то ми је помогло, дало ми је самопоуздање. Сада ми и сервис добри функционише, а променио сам мало и позиционирање на ритерну. На крају крајева, све се своди на веру у себе, на то да се остане у форми, мотивисан и без повреда“, додао је Швајцарац.

Ипак, Федерер је свестан да је огроман подвиг игратитако добро у његовим годинама – до сада на УС опену није изгубио ни сет.

“У мојим годинама, да протрчим поред пет ривала као што сам учинио, мислим да то није толико нормално, искрено говорећи, иако сам очекивао да ћу играти добро, као у претходних годину и по дана. Не осећам се толико старим колико јесам, још се осећам младим“.

У полуфиналу се Федерер састаје са земљаком Станом Вавринком.

“Стану је било потребно неко време да схвати своје могућности – увек сам мислио да је бољи него што приказује, али морао је да поради на самопоуздању. Неке велике победе, попут оне над Хјуитом у Дејвис купу, помогле су му да почне да га гради и сада има дивну каријеру – две Грен слем титуле, Мастерс титулу, олимпијско злато, Дејвис куп“.

На питање да ли расположење утиче на његову игру, Федерер је одговорио:

“Нисам тип човек који се буди љут“, рекао је уз осмех, “А чак и да јесам, мислим да то не би утицало на моју игру. За мене је тенис врста изолација – изађем на терен и проблеми више нису ту, не размишљам о њима“.

Дуел Федерер – Вавринка игра се после дуела Ђоковић – Чилић, који почиње од 23 часа.

Коментари / 0

Оставите коментар