"Ако је потпис лажан - хитно провести истрагу"

Да ли је документ са потписом министра безбједности БиХ Драгана Мектића, који потврђује формирање Радне групе за припрему нацрта закона о измјенама и допунама Закона о заштити тајних података фалсификован, питање је које се намеће након што се огласио и сам министар саопштивши да никада није видио тај документ.

Република Српска 11.09.2015 | 13:05
"Ако је потпис лажан - хитно провести истрагу"

Директор Полиције Републике Српске Гојко Васић за новинску агенцију Патрију каже да је све у најмању руку чудно.

-Имао сам информацију да је Мектић потписао документ, а да у Радној групи нема представника ентитетских МУП-ова. Када сам га контактирао рекао ми је да то није тачно. Запитао сам се и сам да ли су ме можда обманули људи који су ми дали ту информацију, али када сам од колега из СИПА-е сазнао да су они добили тај документ са Мектићевим потписом схватио сам или да ме министар обмањује или стварно не зна да је из његовог кабинета изашао такав документ.

Мислим да се мора провести хитна истрага да би се утврдило да ли је ријеч о фалсификату и ако јесте да се види ко је то урадио, истиче Васић.

Васић даље наводи како на документу постоји број протокола, те да су све институције чији су представници у Радној групи већ добили „спорни папир“.

Мектић, с друге стране тврди како је све политичка конструкција, те да је први пут из медија сазнао за документ. Такође, министар безбједности каже да је једина Радна група она која је формирана прије двије године и у којој се налазе и представници ентитетских МУП-ова.

Васић подсјећа да је састав Радне групе договорен још прије двије године, да је о томе донесена и одлука, те да не види ниједног разлога да се у њој не налазе и представници ФМУП-а и МУП-а Републике Српске, с обзиром да је све усаглашено те да је само требало предложити представнике институција. Одлука је објављена у Службеном листу БиХ са именима чланова Радне групе.

Спорни документ који се појавио у јавности је од 1. септембра ове године и на њему је Мектићев потпис.

Чланови радне групе су представници Министарства безбједности БиХ, Министарства одбране, Министарства спољних послова БиХ те ОСА-е и СИПА-е.

Извор: НН

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

петар

11.09.2015 11:19

Господо нема коментара на ваше лажи и фалсификате који су очигледни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

11.09.2015 11:37

А Жељкин снимак не треба хитно истражити?!А Пљачку Бобар банке, рафинерије,Бирча,Шума,Здравства.......ништа није хитно и ништа не треба истражити-ЛИЦЕМЈЕРИ ЈЕДНИ РЕЖИМСКИ!од чега ви правите причу...тамо нека радна група...небитна ствар.

Name

Освит

11.09.2015 11:47

Логицно би било да у радној групи буду и професионалци из републицких полиција. Немојте само у радне групе стављати политицаре ниста се неце договорити.Они се само договоре кад треба нове намете увести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОЗО

11.09.2015 11:53

ИЗДАЈА ЈЕ ЕВДЕНТНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

11.09.2015 11:58

Лига за обијаце трафика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

к

11.09.2015 12:08

Ко је убио Милана Вукелића ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

11.09.2015 14:17

Хвала за питање! Милан је био државни службеник у одбрани овог града, града којег су након његовог убиства, бетонирали односно уништили и сахранили. Бањалуке више нема. Ово што су они урадили од крајишке љепотице је апокалипса.

Name

фгхјки

11.09.2015 13:19

О цему ти прицас полтрону полицијски лицемеру

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТАДРО ВОПРА

11.09.2015 13:59

АКО ЈЕ ПОТПИС ЛАЖАН ПРОВЕСТИ ИСТРАГУ ТО ТИ ЈЕ КО ОНА СТАРА АКО БАБА ИМА МУ..А ОНДА ЈЕ ЂЕД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

снпуден

11.09.2015 16:19

Кода је битан протокол документа у БиХ се све фалсификуууујје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

12.09.2015 05:39

Е мој директоре у цијој си ти слузби?

ОДГОВОРИТЕ