Побуна на Олд Трафорду!

Играчи се бунили због Ван Галових метода?! Вејн Руни и Мајкл Керик иступили испред екипе. Смета им што су тренинзи превише ригидни и не дозвољавају фудбалерима да се изразе, што резултује и проблемима на утакмицама.

Фудбал 12.09.2015 | 08:40
Побуна на Олд Трафорду!

Бодовно то чак и није катастрофално, али сви који су почетком ове сезоне одгледали макар једну утакмицу Манчестер јунајтеда, изузев ипак недораслог Клуб Брижа, могли су да виде да игра није ни изблиза на нивоу који се очекује на Олд Трафорду. Сигурно је да Луј ван Гал није срећан, али нису ни играчи, који су се према извештајима неколико острвских медија већ побунили против метода холандског стручњака. Пре свега на тренинзима.

Инцидент се збио још пре неколико недеља, али је тек сад испливао на површину, пошто су причу објавили таблоидни, али и углавном добро обавештени Сан па и угледнији Тајмс. Они тврде да су Вејн Руни и Мајкл Керик испред екипе задужени да се супротставе шефу струке, јер су тренинзи превише ригидни и не дозвољавају играчима да се искажу што за последицу има и све проблеме са организацијом напада на самим утакмицама. Првотимци су тражили креативније вежбе тврдећи да овакав рад, рад који не прихвата никакве новине, негативно утиче на игре екипе.

Сан пише да је било и немира због начина на који се клуб опходио према Давиду Де Хеи током покушаја Реала да га приволи у Мадрид. Тих недеља шпански голман је скрајнут из тима, а на крају трансфера није било јер је Јунајтед цео посао упропастио одуговлачивши са сређивањем папирологије. Наводно, ненамерно.

Сам Де Хеа ипак не прави проблеме по повратку у тим и требало би да буде међу стативама за суботњи окршај са Ливерпулом.

Бивши капитен Манчестер јунајтеда Рио Фердинанд, који је отишао у пензију пре но што је Ван Гал сео на клупу, такође је забринут за будућност клуба. У интервјуу за Ајриш Егземинер Фердинанд је оценио да Ван Галов пут нема додирних тачака са филозофијом коју је имплементирао сер Алекс Фергусон.
"Све је другачије. Тим је сасвим другачији, начин на који играју је сасвим другачији. Име Манчестер јунајтеда доводиш у везу са брзином и снагом, експлозивношћу и фантазијом у последњој трећини терена. Али то сада није случај. Навијачи Манчестер јунајтеда мораће да се преваспитају. Јер оно што ће убудуће гледати није оно што су гледали у последњих 25 година. Биће то сасвим другачији фудбал. Не онај фудбал у коме смо уживали. Он је методичан, заиста спор. Пре је све било на ’бум’, идемо! Сада лопта иде са страну на страну, тражи се рупа у одбрани противника. Да се кладим, не бих уложио паре да ће Јунајтед освојити Премијер лигу, а свакако не Лигу шампиона. Искрено, не видим неки напредак у односу на прошлу сезону", рекао је Фердинанд.

У првој Ван Галовој сезони Јунајтед је освојио четврто место. После четири кола у новој Манчестер јунајтед је пети са седам освојених бодова.

Коментари / 0

Оставите коментар