Анализа: Да ли смо свјесни гдје је сада фудбалска Србија?!

Дајте нам Гибралтар!!! Како су „орлови“ играли против Француске у Бордоу, најбоље сведоче речи Оливијеа Жируа, нападача „галских петлова“. „Србија је била врећа за ударање“, изјавио је после меча шпиц Арсенала. Јасно и истинито.

Фудбал 11.09.2015 | 23:30
Анализа: Да ли смо свјесни гдје је сада фудбалска Србија?!

То што су Немања Матић и Бане Ивановић донекле задовољни и виде неки напредак - тек је за причу. Првотимци Челсија имају неку чудну перцепцију. Као и селектор Радован Ћурчић, уосталом, с његовим сада већ епохалним - „анализираћемо“. Докле?

У ствари, требало би скенирати зашто ни у пријатељском, резултатски безначајном мечу немамо „ону ствар“. Три задња везна, па то је стварно срамота. Зар треба Гудељ да нам креира игру?

Хоћемо ли већ једном стиснути петљу и заиграти за душу? Рече Ћурчић после меча с Французима, „морамо да будемо свесни где смо ми, а где они“. Па, јесмо ли већ једном схватили где смо? Нигде, ето где! Требало је да примимо бар пет и више комада од Француза, у првих 20 минута су нас одучили од игре.

Одбрана „орлова“ приказала је немушту игру, а докле ће се више ротирати са играчима у задњој линији, то је тек енигма. Било би идеално за повратак изгубљене храбрости да нам некако дају Гибралтар, па да се сити наиграмо. Премда бисмо и од њих, вероватно, примили гол.

Реално, танки смо. И све комичнији. Излаз се не види. Ово је колапс, и ако под хитно не дође до промена, гледаћемо Исланд, Велс и Северну Ирску како нам спочитавају лекције из фудбала.

Коментари / 0

Оставите коментар