ПЛ БиХ: Нигдје нема овакве "сјече" тренера!

У само седам кола Премијер лиге Босне и Херцеговине отпуштено чак шест тренера од укупно 16 клубова.

Фудбал 10.09.2015 | 22:45
ПЛ БиХ: Нигдје нема овакве "сјече" тренера!

Вјероватно нигдје у свијету не мијењају се тренери као у клубовима Премијер лиге Босне и Херцеговине, о чему свједочи и почетак ове сезоне.

У само седам кола шампионата, шест од укупно 16 клубова промијенило је шефове стручних штабова, односно шест тренера остало је без посла.

Овосезонска „црна тренерска прича“ кренула је из Витеза, када је отказ добио Валентин Плавчић и то само након два кола. Витежане, којима не цвату руже у досадашњем току првенства, са клупе сада води хрватски стручњак Бранко Карачић.

Надаље, од старта сезоне и Славија је промијенила тренера. Умјесто Милана Гутовића довели су Дарка Војводића. Управа тренутно посљедњепласираног Вележа смијенила је Џелалудина Мухаремовића, а екипу посљедњих дана, до избора новог шефа струке води Адис Обад.

Владо Јагодић, иако је добро отворио сезону са неискусном екипом Борца није дуго издржао на ужареној клупи бањалучког премијерлигаша. Након три кикса челници црвено-плавих захвалили су му се на сарадњи, па је за новог тренера изабран Петар Курћубић.

Давор Младина учетвртак је добио отказ, а Славен Муса нови је, стари тренер Широког Бријега. И Миломир Одовић ради неочекивано лошег старта у првенству од данас више није тренер Жељезничара. Плави тим до избора новог шефа стручног штаба са клупе ће предводити досадашњи Одовићев асистент, Едис Мулалић, саопштили су са стадиона „Грбавица“.

Столица се једно вријеме "дрмала" и Џенану Ушчуплићу у Сарајеву са којим је прошле сезоне освојио титулу првака, а у сезони 2013/14. и Куп БиХ. Европски, исправан тренд сарадње са тренерима једино је примјењен у Олимпику. Челници популарних „вукова“ на почетку сезоне када је њихова екипа губила утакмице продужили су уговор тренеру Мирзи Варешановићу, поштујући дотадашњи рад стручњака са којим је Олимпик освојио први трофеј, Куп БиХ у прошлој сезони, те у овој премијерно изашао на међународну сцену.

Међутим, судећи по досадашњој динамици смјена у огромној већини клубова неће се дуго чекати на одговор ко је нова „тренерска жртва“ у Премијер лиги БиХ.

Коментари / 0

Оставите коментар