Бивши пријатељи у власти крећу са тужакањем

Лидер СПС-а Ивића Дачић "размишља" да тужи Бориса Тадића и ДС, због злоупотребе података из истраге у политичке сврхе и претњи приликом доношења важних политичких одлука, као што је било 2012. године, саопштава СПС.

Србија 10.09.2015 | 18:20
Бивши пријатељи у власти крећу са тужакањем

После најаве некадашњег председника Србије и ДС, а сада лидера СДС, да ће поднети тужбу против Дачића због изношења неистина у вези са снимцима Дачићевог састанка са Родољубом Радуловићем, из СПС-а наводе да Дачић размишља о контра тужби.

Социјалисти у саопштењу наводе и да се Тадић, "када не зна шта ће, вади на необавештеност".

"Један дан је видео снимке, други није. Један дан је он покренуо борбу против криминала, други дан - није ни било оптужница, то све, тек у време Вучића и Дачића", наводи се у саопштењу.

Тадићеве најаве да ће да тужи председника СПС-а Ивицу Дачића, социјалисти оцењују као наставак његовог лицемерја.

"На суду Тадић неће моћи да се вади на то да није знао, већ ће морати да одговора, и то за злоупотребу полиције и тужилаштва. Тамо ће морати да објасни чему су служили снимци, за које, како сам каже, није знао, ако у њима није било елемената за оптужницу", поручили су Тадићу из СПС.

Тадић ће на суду, додају социјалисти, морати да одговори и зашто су снимци противзаконито чувани и због чега, као и да пред сведоком Драганом Марковићем, објасни зашто је Дачићу "претио да ће проћи као Санадер", ако не будемо у коалицији са њим.

"Али, можда за тим нема потребе, јер је Тадићу народ већ политички пресудио на изборима избрисавши га са политичке сцене. У сваком случају, Србија има важнијих послова од Тадића", поручили су из СПС.

Извор: Н1

Коментари / 0

Оставите коментар