Опрез: Мокри и клизави коловози у БиХ

У источном дијелу Републике Српске и у Херцеговини, због кише, вози се по мокрим и клизавим коловозима.

Босна и Херцеговина 10.09.2015 | 08:09
Опрез: Мокри и клизави коловози у БиХ

На подручју Фоче, због магле, мјестимично је смањена видљивост, а из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске возаче упозоравају и на могућност одрона у усјецима и поред камених косина.

Једном коловозном траком од 7.00 до 18.00 часова саобраћај се одвија на дионици магистралног правца ентитетска граница /Отока/ - Нови Град један, на дионици магистралног пута Челинац - Котор Варош, на подручју општине Котор Варош, гдје је у току реконструкција и санација водоводне и канализационе мреже, као и на магистралном путу у близини граничног прелаза Рача због реконструкције савског насипа.

Због изградње обилазнице и на дионици магистралног пута Карановац - Црна Ријека, у мјесту Бочац, саобраћај се одвија наизмјенично, једном коловозном траком.

Због радова на дионици магистралног пута Угљевичка Обријеж - Стари Угљевик и на регионалном правцу Угљевик - Главичице у Угљевику, саобраћај се одвија успорено, уз повремене обуставе.

У току је санација оштећења коловоза на дионици магистралног пута Брод на Дрини - Шћепан Поље, због чега су активне обуставе саобраћаја више пута у току дана, не дуже од 30 минута. На овој дионици на снази је забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила дужа од осам метара.

Због изласка на терен грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи ауто-пута Бањалука - Добој, на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка измијењен је режим саобраћаја, и то тако да ће повремене петнаестоминутне обуставе саобраћаја бити активне сваки пуни час, радним данима и суботом од 7.00 до 17.00, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

Због изласка на терен возила и грађевинских машина које су ангажоване на изградњи аутопута Бањалука - Добој, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице један - Прњавор у зони укрштања са магистралним путем Лакташи - Прњавор.

У току је изградња саобраћајнице и моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, због чега је измијењен режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор - Добој, дионица Горња Вијака два - Разбој, у мјесту Драгаловци. Режим потпуне обуставе саобраћаја траје највише 45 минута, а биће активан у периодима смањеног интензитета саобраћаја.

За теретна возила укупне масе веће од три и по тоне и аутобусе теже од пет тона забрањен је саобраћај на регионалном путу Братунац три - Дрињача ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају јер је усљед прошлогодишњих поплава дошло до урушавања десне банкине и дијела саобраћајне траке до ријеке Дрине.

Саобраћај се на већини путних праваца у Федерацији БиХ одвија по мјестимично мокром коловозу.

Због санације, обустављен је саобраћај за возила преко седам тона на сјеверном улазу у Мостар, на дијелу од Залика до Народног позоришта, а алтернативни правац за ову категорију возила је јужни улаз у град.

Спорије се саобраћа и на осталим дионицама на којима се изводи санација, а посебно на путним правцима Јајце - Бањалука, Коњиц - Јабланица, Каоник - Кисељак, Чапљина - Столац и Добој - Грачаница.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих чекања.

Коментари / 0

Оставите коментар