На УС опену се пјева - Форза Италиа! Ево и зашто...

Први пут у историји, Италија ће имати две представнице у полуфиналу на Отвореном првенству Америке. И то у два одвојена дела костура, тако да није немогуће свеиталијанско финале.

Тенис 09.09.2015 | 21:45
На УС опену се пјева - Форза Италиа! Ево и зашто...

Форза Италиа!

Италијанска тенисерка Флавија Пенета пласирала се у полуфинале Отвореног првенства САД у Њујорку, пошто је после преокрета победила четврту тенисерку света, Чехињу Петру Квитову - 4:6, 6:4, 6:2.

Пенета, 26. тенисерка света је шест пута одузела сервис Квитовој, која је направила четири брејка, али и 60 неизнуђених грешака. Она се тако други пут у каријери пласирала у полуфинале УС опена.

Пенета је друга Италијанка која се пласирала у полуфинале овогодишњег УС опена, после Роберте Винчи, која ће у полуфиналу играти са браниоцем титуле, првом тенисерком света Американком Сереном Вилијамс.

Пенета је пре две године играла у полуфиналу у Њујорку и изгубила од Викторије Азаренке, са којом би и ове године могла да игра, ако Белорускиња вечерас победи Симону Халеп из Румуније.

Пенета је први сет изгубила тако што је направила брејк и вратила се на 4:5, а онда направила дуплу сервис грешку на брејк/сет лопту Чехиње. Ипак, то је није уздрмало, већ је наставила да игра своју игру и заиста у свим елементима била боља у другом и трећем сету.

РЕЗУЛТАТИ ЧЕТВРТФИНАЛА:

(1) Серена Вилијамс – (23) Венус Вилијамс 6:2, 1:6, 6:3
Кристина Младеновић – Роберта Винчи 3:6, 7:5, 4:6

(5) Петра Квитова – (26) Флавија Пенета 6:4, 4:6, 2:6
(2) Симона Халеп – (20) Викторија Азаренка у току

ПАРОВИ ПОЛУФИНАЛА

(1) Серена Вилијамс – Роберта Винчи
(26) Флавија Пенета – (2) Симона Халеп/(20) Викторија Азаренка

Коментари / 0

Оставите коментар