Француска у шоку: Репрезентативац напушта фудбал да би постао имам у џамији!

Један од најталентованијих фудбалера Француске одлучио да се посвети религији!

Фудбал 12.09.2015 | 22:20
Француска у шоку: Репрезентативац напушта фудбал да би постао имам у џамији!

Сан многих талентованих фудбалера би био да заиграју за Монако. Клуб из Кнежевине је претходних година лансирао плејаду сјајних младих фудбалера и продао их у врхунске клубове, а Антони Марсијал је најбољи доказ како има расте цена на стадиону Луј ИИ. Ипак, један од оних који је добио ткаву прилику не жели да је искористи већ уместо фудбала жели да се окрене религији.

Млади Монаков дефанзивац Јаруба Сисако (20) је изненадио француску јавност одлуком да затражи трансфер из Монака како би постао имам у исламској заједници. Сисако је један од талентованијих француских фудбалера и прошао је све мађе селекције Фрамнцуске, а тренутно је члан омалдинске репрезентације. Монако га је довео када је имао 15 година, а претходну сезону је провео на позајмици у белгијском Зулте Варегему. Монако га је вратио овог лета јер рачуна на њега, због чега је и одбио понуду Галатасараја за младог дефанзивца.

Ипак, Сисако је сада затражио од клуба да раскину уговор јер жели да се посвети религији и постане имам у исламској верској заједници. Он је истакао да би волео да настави да игра фудбал, али само под условом да тои буде у неком од клубова са Блиског истока где је ислам део опште култутре и где би могао да ускалди паралелне обавезе. Он је јако посвећен религији, а у Монаку су били изненађени када је изричито захтевао да тертман од клупске масерке добија само под условом да је обучен у шортс и мајицу.

Коментари / 0

Оставите коментар