Тео рекордер Еуробаскета: Сад морам да чашћавам!

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Милош Теодосић изједначио је рекорд по броју асистенција на једној утакмици Европског првенства.

Кошарка 09.09.2015 | 22:30
Тео рекордер Еуробаскета: Сад морам да чашћавам!

Плејмејкер московског ЦСКА је у победи против Турске (91:72) остварио 13 асистенција, исто колико је претходно имао Литванац Мантас Калнијетис.

Калнијетис је пре два дана на мечу против Белгије имао 13 успешних додавања и на кратко престигао Теодосића, који је до тада био сувласник рекорда са 12.

Осим рекордних 13 асистенција, Теодосић је постигао 17 поена и имао три скока.

Капитен Србије Милош Теодосић рекао је да су саиграчи заслужни за његова добра додавања, после којих је постао рекордер, у утакмици против Турске.

'Орлови' су поразили Турке 91:72, уједно задржавши максималан учинак у групи Б после четвртог кола, а Тео је са 13 асистенција изједначио рекорд Мантаса Калниетис на Европским првенставима.

"Не знам колики ми је лични рекорд, 13? Сад морам да частим саиграче, бацам се у трошак. Не бих могао да направим ни пет, а камоли 10 асистенција да немам овакве саиграче, то је њихова заслуга", рекао је Теодосић, који је тек тада сазнао да му је ово и лични рекорд.

Он је рекао и да екипа може још да напредује и да ће и у утакмици против Италије (14.30) ићи на победу, како би освојила прво место у групи.

"Не можемо ни да се опустмо после добрих игара... Италијани су сјајна екипа, показали су да знају да играју кошарку, пре свега јуче против Шпаније. Видећемо шта ће данас урадити. Идемо сута да победимо и то је то", рекао је Теодосић.

Центар Србије Мирослав Радиљица рекао је да је добра одбрана донела победу и да екипа може да игра још боље.

"Ма шта сам се разиграо, имао човек (Теодосић) 20 асистенција, стварно нисам ништа специјално урадио, само сам био на правом месту и давао кошеве на њихове асистенције", каже Радуљица, "Кренули смо концентрисано, али заиста концентрисано, првенствено у одбрани и то нам је дало сигурност у нападу. Онај мали пад на почетку треће четвртине што није карактеристично за нас, сви играчи су одржали концентрацију до краја и то је тај резултат иако није била лака утакмица".

Радуљица такође истиче важност меча са 'Азурима' у последњем колу.

"Ми гледамо само себе, нема калкулација, сваки пут идемо на победу и гледамо како да дижемо нашу игру. Сигуран сам да је ово делић оно што можемо у одбрани и из одбране треба да играмо нашу кошарку. Има простора на напредак, мало лутам прве две-три утакмице сигуран сам да ће форма да се диже током првенства", закључио је Радуљица.

Коментари / 0

Оставите коментар