УС опен - Хероина 9. дана: Године нису препрека!

Италијанка Роберта Винчи неочекивано се пласирала у полуфинале УС Опена.

Тенис 09.09.2015 | 21:15
УС опен - Хероина 9. дана: Године нису препрека!

У 32. години она је остварила највећи успех у тенисеркој каријери, иако је својевремено била 11. тенисерка света.

Винчијева је на теренима Флашинг Медоуза показала да године нису препрека када постоји воља, чак ни против десет година млађе ривалке каква је Кристина Младеновић.

Дубл специјалиста, Винчијева је први пут у 18 година дугој тениској каријери стигла до четири најбоље на неком Грен слему.

"Ово је сјајан тренутак за мене. Невероватан. Моје прво полуфинале у каријери. Меч је био веома тежак, изједначен. Размишљала сам само о следећем поену, нисам мислила о резултату, нити о полуфиналу, већ само да останем мирна и играм агресивно", рекла је Винчијева.

Италијанка је на путу до полуфинала прво савладала Кинг, потом Алертову, затим Дуке-Марино, а онда јој је меч предала Јуџини Бушар, међутим, победом над Младеновићевом је показала да јој није само лак распоред омогућио сјајан низ.

У полуфиналу је чека најбоља тенисерка света Серена Вилијамс, која покушава да понови успех Штефи Граф из 1988. године и освоји сва четири Грен слема у календарској години.

"Можда је ово мој турнир. Не знам, деси се некад. Није лако играти против Сесрене, врши велики притисак", рекла је Италијанка.

Коментари / 0

Оставите коментар