Чилић: Нисам нашао формулу за Новака, али...

Бранилац титуле на УС опену Марин Чилић каже да је Новак Ђоковић најтежи противник за њега у полуфиналу.

Тенис 10.09.2015 | 14:45
Чилић: Нисам нашао формулу за Новака, али...

Србин и Хрват састаће се у полуфиналу последњег Грен слема сезоне у Њујорку.

"Никада га нисам победио у каријери. Одиграли смо неколико густих мечева, али никада нисам пронашао формулу да га савладам. То је дефинитивно најтежи меч за мене", рекао је Чилић.

Чилић ниједном није савладао Ђоковића у њихових 13 међусобних дуела.

"Видећемо, покушавам сваком мечу да приђем као новом – јасно је да ствари не иду у моју корист када се погледа статистикеа. Ипак, сваки меч почиње од нуле, а ја се овде осећам добро на терену“, каже хрватски тенисер.

Чилић је у пет сетова победио Цонгу у четвртфиналу (6:4, 6:4, 3:6, 6:7, 6:4), а меч је могао да заврши и раније јер је у четвртом сету имао три меч лопте.

"У тај брејку сам био мало погођен пропуштеним приликама, био сам разочаран. Онда сам се питао да ли ћу у петом да променим нешто или ћу да се држим исте тактике? Решио сам да останем ментално чврст. Размишљао сам о трећем и четвртом сету, нисам играо лоше, али Жо је био невероватан у важним поенима, поготово на меч лоптама. Нисам ја играо лоше у тим тренуцима, мада сам можда могао да донесем неке другачије одлуке. Остао сам при свом плану, дан је био веома топао, било је много емоција и било је исцрпљујуће. Јесам био уморан у петом сету, али успео сам да изгурам", анализирао је Чилић свој меч.

На питање да ли је добио довољно поштовања као бранилац титуле, узевши у обзир да су ту звезде попут Федерера, Ђоковића и Надала, Чилић је одговорио:

“Осетио сам огромно поштовање од организатора, људи около, као и колега. Другачије се осећам на турниру, ствари су постављене потпуно другачије, одиграо сам и неколико мечева на стадиону Артур Еш“.

Коментари / 0

Оставите коментар