Шибеник: Основна школа уводи униформе

Основна школа "Јурај Далматинац" у Шибенику биће прва у Хрватској која ће увести ношење школских униформи с циљем смањења социјалних разлика међу ученицима и њиховог подстицања на веће заједништво.

Регион 09.09.2015 | 12:48
Шибеник: Основна школа уводи униформе

Директор ове школе Натко Дувњак каже да би ученици од новембра требало да почну да носе поло мајице са грбом школе.

Након што је Вијеће родитеља почетком априла прихватило приједлог директора о увођењу школских униформи за ученике, прва фаза реализација ове идеје почеће за два мјесеца, преносе хрватски медији.

"Било би идеално када би имали униформе попут школа на Западу, али то је превелики залогај. Ово је пилот програм да видимо како ће то функционисати", рекао је Дувњак.

Око 550 ученика матичне и подручних одјељења Основне школе "Јурај Далматинац" носиће поло мајице дугих рукава са нашивеним грбом школе, а касније ће добити и мајице кратких рукава.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

бн

09.09.2015 13:45

Паметно, треба и у РС чак и у средње школе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

14.09.2015 21:34

Хвала Богу барем једна радосна и паметна вијест која пуно говори сама по себи. Униформе треба увести као и час лијепог понашања од вртића до факултета.Срби су пуно паметнији од Хрвата и Енглеза где су школске униформе обавезне.Због своје памети Срби су зато самовољни, неслошни и недоказан народ, коме због тога много тога иде наопако!

ОДГОВОРИТЕ