Данас у Бриселу одлука о извозу млијека из БиХ

Надлежне секције европског Сталног одбора за ланац исхране и здравље животиња требало би данас у Бриселу да одрже састанак о проблему извоза млијека из БиХ у ЕУ.

Босна и Херцеговина 09.09.2015 | 08:02
Данас у Бриселу одлука о извозу млијека из БиХ

Директор Канцеларије за ветеринарство БиХ Љубомир Калаба раније је изјавио Срни да ће састанку присуствовати чланице надлежног европског комитета. "На том састанку се одлука доноси простом већином и нико нема право вета. Очекујем да ћемо одмах након састанка добити информацију о одлуци коју донесу", рекао је Калаба.

Он је напоменуо да неће бити потребно објављивати ту одлуку, већ ће се, по аутоматизму, вратити раније одобрена листа мљекара у БиХ који могу извозити производе у ЕУ.

Калаба је истакао да очекује позитиван исход састанка како би мљекари из БиХ могли без икаквих сметњи извозити своје производе у ЕУ, односно да ће бити одбачени приговори хрватске стране.

Европска комисија суспендовала је процедуру за укључивање на нову листу произвођача млијека и млијечних производа, коју је доставила БиХ, иако је Хрватска уложила жалбу након истека рока за њено подношење.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Србин

09.09.2015 07:25

Не купујте ХР производе. Купујмо домаце да помаземо насим фирмама а не тамо неким које само извлаце новац из насе дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ