Кнез Михаилова пропада, а пара нема

Гранитне плоче у главној градској пешачкој штрафти сада су у изузетно лошем стању. Поправка је обустављена због прибављања ресурса.

Србија 08.09.2015 | 22:50
Кнез Михаилова пропада, а пара нема

Главна пешачка зона Београда постала је - зона опасности. Упркос томе што су поједине оштећене гранитне плоче у Кнез Михаиловој замењене пре нешто више од два месеца, резултати су изостали, јер суграђани и даље "ломе" ноге, пишу Вечерње новости.

Готово на сваких неколико метара складно поређаних плоча следи по једна која штрчи, а неретко и читава гомила издигнутих или поломљених коцака. На неким местима замењују их рупе, на другим, пак, само улегнућа.

“Наше екипе су отпочеле радове на поправци гранитних плоча у Кнез Михаиловој улици. Они су, међутим, тренутно обустављени због прибављања ресурса, а у плану је да буду настављени и завршени у 2015. години”, рекли су из овог предузећа.

Док се део Вука Караџића, који пресеца главну престоничку улицу, увелико ради, суграђани у чуду посматрају деоницу код галерије Српске академије науке и уметности, која пропада.

“Зар је могуће да нико не планира да санира ове коцке?”, пита се госпођа чија је нога запела за једну од њих. “Умало да се поломим. Ово није допустиво, ипак кроз Кнез Михаилову пролазе десетине хиљада људи дневно”, каже она.

Није само Кнез Михаилова "проблематична" за пешачење, већ је такав случај и са степеницама у већини подземних пролаза у центру престонице. Уосталом, слика оних које спајају Зелени венац и Призренску улицу све говори. Да ствар буде још гора, све је још пре недељу дана пријављено надлежним службама, али реакције нема.

Извор: Вечерње НОВОСТИ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Александар

09.09.2015 13:01

Зивим у Београду и не могу да верујем ста све измисљате.СВе плоцице су на месту,бас сам пре неки дан сетао кнезом.ДАКЛЕ,СТОП ЛАЗИМА.

ОДГОВОРИТЕ