Они су друштво за негативне рекорде!

Знате ли која су четири најтежа пораза у квалификацијама за ЕУРО 2016? Одговор је 8:1 и три пута по 7:0. Знате ли ко је уписао поменуте поразе? Гибралтар!

Фудбал 11.09.2015 | 09:30
Они су друштво за негативне рекорде!

Репрезентација прекоморске територије Уједињеног Краљевства у овогодишњем квалификационом циклусу први пута нашла се међу „великим момцима“. Када су окупили национални тим и, примера ради, ремизирали с Естонијом, а победили Малту, чинило се да неће бити „канта за напуцавање“. Но онда су дошле такмичарске утакмице, озбиљни противници и ипак се показало да су момци из Гибралтара тек аматери који играју из гушта.

Синоћ је Гибралтар гостовао код Пољске предвођене Левандовским. Добра вест - постигли су гол. Лоша вест - примили су их чак осам, највише у овим квалификацијама на једној утакмици. Пољаци су им тако у 180 минута чак 15 лопти тутнули иза леђа! У првом сусрету су их добили са 7:0, баш као и Ирска и Немачка.

У осам одиграних кола Гибралтар, јасно, нема нити један бод. Осим Пољацима, дали су гол и Шкотима на Хемпден Парку. Гол разлика им је свеједно застрашујућа – 2:46!

До краја их чека гостовање у Грузији и домаћа утакмица са Шкотском. Врло је извесно да ће циклус завршити са више од 50 примљених голова, односно у просеку преко пет по утакмици. Тиме ће преузети примат најгоре репрезентације ових квалификација од Сан Марина за којег је обично резервисана та неславна титула. Селекција треће најмање европске државе у седам утакмица има гол разлику 0:25. Али и један бод против Естоније...

Међутим, Гибралтар је бољи у рубрици „постигнути голови“. И док то није нарочит успех у поређењу са Сан Марином, пријатно пак звучи оно што су приметили, погађате, Енглези. Гибралтар је наиме постигао исто онолико голова као и Грчка, некадашњи првак Европе?!

Резултати Гибралтара у квалификацијама за ЕУРО 2016:

Гибралтар - Пољска 0:7
Ирска - Гибралтар 7:0
Гибралтар - Грузија 0:3
Немачка - Гибралтар 4:0
Шкотска - Гибралтар 6:1
Гибралтар - Немачка 0:7
Гибралтар - Ирска 0:4
Пољска - Гибралтар 8:1

Укупна гол разлика - 2:46

Коментари / 0

Оставите коментар