Параноја и лажи Владе Жељке Цвијановић

"Сарадња са Владом Републике Српске је постала немогућа јер она на параноичан и хистеричан начин доноси одлуке, које се односе на Министарство безбједности БиХ, а које су засноване не на чињеницама већ на информацијама рекла-казала."

Босна и Херцеговина 08.09.2015 | 19:40
Параноја и лажи Владе Жељке Цвијановић

Рекао је ово министар безбједности у Савјету министара БиХ Драган Мектић, реагујући на оптужбе Владе и директора полиције Републике Српске да се преко Министарства безбједности врши пренос надлежности са Српске на БиХ.

"Нема никакве нове радне групе за израду Закона о заштити тајних података и то на штету Републике Српске, то је чиста лаж'', тврди министар Мектић одговарајући на оптужбе директора полиције Српске Гојка Васића.

Мектић истиче да је Радна група за израду закона формирана прије двије године у мандату бившег Савјета министара, те да је два члана те радне групе именовао МУП Српске.

"Новинари зову, кажу Васић ме оптужује да формирам нову радну групу. У комуникацији са њим ја питам: Гојко, каква радна група, а он каже, ја чуо. Питам од кога си чуо, а он каже од неког Стевановића из СИПЕ. Па је ли то комукикација'', пита се министар Мектић.

Што се тиче споразума о сарадњи са ЕУРОПОЛ-ом, Мектић каже да је није тачно да ће се споразум потписати за 15 дана, како тврди Васић, јер за потписивање међународних уговора треба провести дуготрајне процедуре.

Мектић тврди и да није тачно да је споразум на штету Српске, јер је буквално од зареза до зареза преписана одлука, опет бившег Савјета министара, у којој се јасно каже да је контакт тачка у БиХ за размјену података са ЕУРОПОЛ-ом, Министартво безбједности.

"Они су написали да је контакт тачка Министарство безбједности, а ја сам само ту одлуку пренио у Споразум да би људи из ЕУРОПЛ-а знали са ким да комуницирају'', истиче Мектић и пита се шта је то изазвало, како каже, харангу против њега, оптужбе да је пренио надлежности, издао Српску.

"Ванредна сједница Владе и закључци као да је ратно стање'', сматра Мектић.

Мектић додаје да је, једина измјена коју он предлаже то да у Заједничкој контат тачки не буде по један представник свих полицијских агенција са свих нивоа власти у БиХ, већ да их буде највише троје од којих ће једно именовати Република Српска.

"По одлуци бившег Савјета министара ту би било 17 представника из 17 различитих агенција и министарстава плус још неколико службеника. Има ли смисла да народ плаћа 20 људи чији је задатак да једном седмично један е-маил из ЕУРОПОЛ-а прослиједе надлежној агенцији'', пита се Мектић.

"Тврдим да је све ово смишљена харанга како би се народу у Републици Српској скренула пажња са сиромаштва, биједе и незапослености'', каже Мектић и поручује Влади Републике Српске да би јој било боље да поведе рачуна о младим људима који одлазе из земље јер би их ускоро могло бити више него сиријских избјеглица које хрле ка Европкој унији.

"Свака част Влади Српске ако је ријешила све животне проблеме становника, па има времена да се бави неистинама, трачевима и рекла-казала информацијама'', каже Мектић и додаје да ће раеговати на сваки неистину коју изнесу против њега и министраства на чијем је челу јер неће да дозволи да три пута изречена лаж постане истина.

БН ТВ

 

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

ЈОЈ

08.09.2015 17:53

ЈОЈ СРБИ ШТА ДОЖИВЈЕСМО- ОВАЈ ДА НАС ПРЕДСТАВЉА - ЧОВЈЕК СТАРИ УДБАШ ХВАТА СРБЕ КО ЖИВОТИЊЕ- А ШТА ЈЕ СА НАСЕРА;ПОТОЧАРА... Е СВАКА ВАМ ЧАСТ СРБИ -ЗА ПРЕДСТАВЉАЊЕ СРБА У САРАЈЕВУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Безбједност

08.09.2015 21:58

Не лупај мајке ти да нас неце представљати ови твоји из СНСД-а сто су покрали сто се покрасти мозе...

Name

фоцал поинт

08.09.2015 17:53

Док се једног болесника не ријешите, неће бити ни комуникације ни помака напријед ни за милиметар. Овај директор полиције је предуго директор полиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

08.09.2015 17:59

Мекетићу издајицо! За шаку марака нас продајеш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Безбједност

08.09.2015 22:00

Издајица? Док је Мектиц ратовао ти и твој Баја сте сверцовали цигаре и ви цете некоме говорити да је издајица...Министре вријеме је за хапсење...

Name

дивља јабука

08.09.2015 18:01

Далеко најпоштенији и најбољи министар од настанака РС. Не тврдим да је најпаметнији али је најбољи. Мени по вољи. Тако се то ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

друг Рајо

08.09.2015 19:21

Како се ради, ста је урадио овај министар, не лупај црвљива јабуко.

Name

Сејмановиц

08.09.2015 21:51

Смијенио неандерталца Зубца.

Name

Шпије

08.09.2015 18:04

Полицајци само једни друге шпијунирају. И дојављују. И увлаче су дупе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батман

08.09.2015 18:10

Тако је Драгане само остро, паника је све веца јер знају ста су све радили и да за неке од њих долазе црни дани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре батман

08.09.2015 20:41

Зар ти стварно мислиш да ће он нешто урадити? Не буди наиван.

Name

ВЕТЕРАН

08.09.2015 18:34

Е МОЈ МЕКТИЋУ, ПА ВЕЋИНА МИНИСТАРА У ВЛАДИ РС СУ ВОЂЕ КРИМИНАЛНИХ КЛАНОВА, ИМАЈУ СВОЈЕ ТАЈКУНЕ И ПРЕКО ЊИХ СУ ПОКУПОВАЛИ ПОЛА РС, НАЈЖЕШЋИ СУ ТЕГЕЛТИЈА КОЈИ ПРЕКО ОНОГ СМРАДА КАЈЕ ОПУСТОШИ БАЊА ЛУКУ, СВЕ СУ ПОКУПОВАЛИ ПА И ГРАДСКУ ЧИСТОЋУ И САДА ШАЉУ НАРОДУ СУДСКЕ НАЛОГЕ ЗА ПРИНУДНУ НАПЛАТУ, А ЗАСТУПА ИХ АДВОКАТ ПОПОВИЋ, СИН ДЕКАНА ВИТЕ ПОПОВИЋА КОЈИ КАО И КАЈА ОД ОПЉАЧКАНОГ НОВЦА ПРАВИ ЦРКВЕ, А ТО СРПСКА ЦРКВА ПОДРЖАВА, МА ЛОПОВЛУК НА СВЕ СТРАНЕ, ПА ОНАЈ ШКРБИЋ КОЈИ ЈЕ ПОТРОВАО ПОЛА НАРОДА ПРОДАВАЈУЋИ ЛИЈЕКОВЕ СУМЊИВОГ ПОРИЈЕКЛА, ПА ШПИРИЋ КОЈИ КРАДЕ 20 ГОДИНА, ПА ЂОКИЋ, ПА ОВА НАСТАВНИЦА ЦВИЈАНОВИЋКА, УХ, ГОЛИ ОТОК БИ БИО МАЛИ ШТА ИХ ЈЕ, А ОВАЈ ГЛУПУ НАРОД ЋУТИ, МА ЋУТИТЕ И ЦРКАВАЈТЕ, БОЉЕ НИСТЕ НИ ЗАСЛУЖИЛИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одлицан коментар

08.09.2015 22:08

Само да додам да су сви на власти лопине, од најситнијег директорцица на локалном нивоу до наше наставнице.

Name

мико

08.09.2015 18:50

Слажем се са "Ветераном" с тим да се криминалци толико накотили да је потребно кад све крене, ако крене има посла за један мандат, прво треба очистити државне полуге, полицију и тужилаштво, нека Вам је Мектићу Бог на помоћи и да издржите, теже је поправити него развалити, а Баја је све развалио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НОВО

08.09.2015 19:52

Е МОЈ ДРУЖЕ, СВЕ СЕ ТО МОЖЕ РИЈЕШИТИ ЗА ПАР ДАНА САМО ДА ОВАЈ НАРОД НИЈЕ ТАКО ГЛУП И ДА СЕ НЕ ПРИМА НА ОВЕ МИЛИНЕ ФОРЕ КАКО ЈЕ РС УГРОЖЕНА, НАРАВНО ДА ЈЕСТЕ АЛИ НАЈВИШЕ ОД ЊЕГА И ЊЕГОВИХ ЛОПОВА КОЈИ СУ СВЕ ПОКРАЛИ, А ОВУ УГРОЖЕНОСТ ОД СТРАНЕ БАКИРА И ОСТАЛИЛ ЈЕ ЛАКО РИЈЕШИТИ КАД СМО ФИНАНСИЈСКИ СТАБИЛНИ, ТОМ УГРОЖЕНОСТИ ДРЖЕ ОВАЈ ЈАДНИ НАРОД У ЗАБЛУДИ КОЈИ НИКАКО ДА СХВАТИ КО ИХ СТВАРНО УГРОЖАВА.

Name

днк

08.09.2015 20:25

Мектић одлично ради свој посао!Игра на сигурно и полако људи па постоје процедуре.Не иде то за дан,два.Мало стрпљења .Шпирић је 8 година само ћутио и крао.Мектићу само напријед

ОДГОВОРИТЕ
Name

франкопанац

08.09.2015 21:57

ДОДИК, ИЗЕТБЕГОВИЦ, ЦОВИЦ СВИ ОНИ САРАДЈУЈУ И ДОГОВАРАЈУ. ЦУВАЈУ ЈЕДАН ДРУГОГ. ТЕК КАД ПАДНЕ ЈЕДАН ОД ЊИХ ОНДА ЦЕ СЕ КЛУПКО ОДМОТАТИ ПОВУЦИ ЦЕ ЗА СОБОМ ЈОС СТОТИНЕ СВОЈИХ САРАДНИКА.

Name

МЕКА

08.09.2015 22:03

Браво за господина Мектића, један од најбољих министара. Проблем му представљају необјективни медији!! Само полако и имаш мандата да са осталим структурама доведеш до расвјетљавања криминалних радњи!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

тако

08.09.2015 22:14

Свака част министру Мектићу,само напред.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иронија

09.09.2015 01:35

Од Срба. Ако неко ради на за добробит Бих и свих њени градјана онда је издајица српског рода. Али док нас Баја и тајкуни гладне остављају онда је он цувар српског поноса.

ОДГОВОРИТЕ