Француска - Србија 2:1, шта кажу играчи?

Репрезентативац Србије Немања Матић рекао је да његова екипа треба да буде задовољна како је одиграла утакмицу Француске, упркос томе што је поражена. Центарфор Француске Оливије Жиру прихватио је кривицу за лошу партију против Србије (2:1) и поручио да је морао да буде ефикаснији. Капитен Србије Бранислав Ивановић оценио је да националном тиму недостаје уиграност и да се нада да ће до краја године победама решити то питање.

Фудбал 08.09.2015 | 17:00
Француска - Србија 2:1, шта кажу играчи?

"Морамо да будемо задовољни како смо одиграли. Французи су били бољи у првих 20 минута, али смо успели да се стабилизујемо. У другом полувремену смо били доста бољи ривал, међутим, нисмо имали среће да постигнемо други гол", рекао је Матић.

Француска је у Бордоу савладала Србију са 2:1 у пријатељској утакмици. 'Триколори' су водили 2:0 головима Блеза Матуидија у деветом и 25. минуту, док је једини гол за Србију постигао Александар Митровић у 39.

"У утакмицу смо ушли чекајући њих и није било лако вратити се после 0:2, али смо имали среће да постигемо тај погодак који нас је вратио у игру. На полувремену смо разговарали и схватили да можемо да се носимо с њима", казао је везни фудбалер Челсија.

Матић је посебно причао о другом голу Блеза Матуидија, који је постигнут, пошто је Француз волеј ударцем са око 20 метара савладао немоћног Рајковића.

"То је фудбал, заиста је постигао 'еврогол' који се ретко виђа", истакао је Матић.

Душан Тадић је рекао да репрезентација Србије имала своје шансе.

"Имали смо своје шансе, али једноставно, Француска је супер репрезентација. Била је баш тешко, поготово када се противнику препусти иницијатива. Убудуће ћемо великим екипама морати да остављамо мање простора", рекао је Тадић.

Офанзивни везиста Зоран Тошић рекао је да лош почетак утакмице коштао Србију пораза.

"Француска је веома озбиљна репрезентација и можда да нисмо у првих 20 минута тако лоше могли бисмо да се надамо бољем резултату. По ко зна који пут нам се то дешава против великих екипа, и после поред шанси, које не можемо да реализујемо, не можемо да се вратимо. То није игра која треба да нас краси. Морамо да будемо бољи", рекао је Тошић.

Селектор Француске Дидије Дешан изјавио је да је његов тим у пријатељском мечу у Бордоу могао убедљивије да слави да се Жиру није испромашивао.

"Као нападач, што се очекује, морао бих да постижем голове. У супротном, морам да сносим кривицу. Сигурно је да ми се ово не дешава први, а ни последњи пут. Ипак, имам менталну снагу да се издигнем изнад ситуације", рекао је Жиру.

Жиру је имао неколико добрих прилика на мечу, али није успео да савлада Предрага Рајковића.

"Недостаје ми да боље реагујем у завршници. Међутим, највише размишљам о победи и доброј форми тима. После одличне партије против Португала, одиграли смо сјајно прво полувреме против Србије, али у наставку нисмо били на нивоу", закључио је нападач Арсенала.

"Треба нам уиграност, да месец дана радимо заједно, изгледали бисмо много боље. Наравно, то је немогуће, тешко је урадити тако нешто. Али, треба брзо да се мењамо из клуба у репрезентацију и ово што смо до сада направили замрзнемо у главама и наставимо у октобру и новембру, да победимо утакмице које нам предстоје", рекао је Ивановић.

Србија је у петак против Јерменије, тек у шестом колу, забележила прву победу у квалификацијама за Европско првенство, док је у понедељак изгубила од Француске у пријатељском сусрету.

Ивановић је утакмицу са Француском, у којој је његова екипа поражена са 2:1, оценио као позитивну.

"Како је утакмица одмицала, имали смо све више самопоуздања. У другом полувремену смо доминирали, имали смо своје шансе и види се напредак. Видело се колико можемо да напредујемо. Ипак, две различите ствари су када се игра под притиском и без њега", навео је Ивановић.

Србија је губила 0:2 од Француске после 25 минута, а Ивановић је рекао да му смета како тим почиње утакмице у последње време.

"Имали смо дозу страха, нисмо почели како је требало. Највише ми смета тих првих 20 минута, почнемо да играмо тек кад примимо голове. То су ствари које можемо да поправимо. Морамо да се стиснемо и да направимо групу на терену, како противници не би могли да нас пробију. Првих пола сата било које утакмице је најважније и треба да се издржи", казао је капитен српског националног тима.

Према његовим речима, један од проблема је и неуиграност одбрамбене линије тима, с обзиром на то да се често мењају дефанзивци у постави.

"Да би екипа направила нешто, мора да се зна ко, кад и како игра. Цео овај циклус нисмо одиграли две или три утакмице заједно у последњој линији. То је битно за екипу да би функционисала на прави начин", додао је Ивановић.

Ивановић је у последња два сусрета играо у штоперском тандему са Урошем Спајићем, коме су то биле до сада једине утакмице у А репрезентацији.

Упитан да коментарише Спајићеву игру, Ивановић је рекао да му је тешко да оцени оног ко игра поред њега.

"Спајић је будућност ове репрезентације. Прве утакмице у репрезентацији никоме нису идеалне. Он је пар пута лоше интервенисао, али је исто тако показао колико добар може да буде у појединим моментима. На њега се озбиљно рачуна у будућности", рекао је Ивановић.

Он је додао да му је драго када у репрезентацији игра штопера, јер тако више може да помогне млађим саиграчима.

"Када играм штопера осећам се сигурно јер могу више да помогнем младим играчима који играју са моје леве или десне стране. Када екипа буде имала више самопоуздања, моћи ћу више да се укључујем у напад", казао је Ивановић.

Француска је Србију 2:1, головима Блеза Матуидија, а једини стрелац за 'Орлове' био је Александар Митровић.

Репрезентација Србије ће се следећи пут окупити у октобру, када ће гостовати у Албанији и дочекати Португал у завршници квалификација за Европско првенство на које нема шансе да се квалификује – пошто је последња у групи са само једним бодом.

Коментари / 0

Оставите коментар