Француска - Србија 2:1, шта кажу селектори?

Селектор Србије Радован Ћурчић рекао је након пораза од Француске да је свестан проблема његовог тима и да ће се то анализирати у предстојећем периоду. Селектор репрезентације Француске Дидије Дешан рекао је да је Србија велика фудбалска нација, иако се није пласирала на Европско првенство.

Фудбал 08.09.2015 | 15:00
Француска - Србија 2:1, шта кажу селектори?

"Неке ствари се кристалишу, у процесу смо каквом јесмо. Знамо добро своје проблеме, анализираћемо их у наредним данима. Углавном сви играчи су добили шансу и то је једна одлична слика како и шта даље", рекао је Ћурчић новинарима после утакмице у Бордоу.

Србија је изгубила од Француске са 2:1, иако је ривал могао и убедљивије да победи, али није искористио бројне прилике, посебно у првом полувремену.

"Морамо бити свесни где су они, а где смо ми у овом тренутку. Неке ствари смо предвидели из првог полувремена, могло је да буде и убедљивије. Уверили смо се да је Француска феноменална екипа", казао је Ћурчић.

Према његовим речима, Александар Коларов се повредио на утакмици против Јерменије и да је то пореметило тим пред дуел са Француском.

"Нисмо желели да ризикујемо с њим пред његове обавезе у клубу. Не кажем да је Иван Обрадовић одиграо лоше, већ да је све то пореметило екипу. Прате нас такви проблеми да и ова утакмица није у последњој линији одиграна у истом саставу", навео је селектор.

Он је истакао да други погодак Блеза Матуидија "јесте еврогол", али да његова екипа није добро обезбедила простор од 20 метара.

Репрезентација Србије ће се идући поут окупити у октобру, када ће гостовати у Албанији и дочекати Португал у завршници квалификација за Европско првенство.

"Србија ће остати велика фудбалска нација, испала је због утакмице са Албанијом где су јој одузета три бода. Али, долази нова генерација која је шампион света", рекао је Дешан на конференцији за новинаре после утакмице у Бордоу.

Француска је са 2:1 савладала Србију у пријатељској утакмици.

"Прво полувреме смо били одлични у одбрани, а мало слабији у нападу. Друго је било мало лошије. Пронашли смо свој квалитет у игри, недостајало је само мало ефикасности", казао је Дешан.

Он је посебно говорио о двоструком стрелцу Блезу Матуидију.

"Матуиди је од почетка сезоне веома ефикасан, види се да има много самопоуздања. Дао је два много лепа гола", навео је Дешан.

Француска ће идуће године бити домаћин Европског првенства, па тако није учествовала у овом циклусу квалификација.

Коментари / 0

Оставите коментар