ЕП: Французи се опет мучили, први тријумф Естонаца!

Кошаркаши Естоније савладали су Украјину са 78:71 у последњем мечу трећег кола Д групе и тако су остварили свој први тријумф на Евробаскету. Кошаркаши Француске победили су Пољску са 69:66 у трећем колу А групе Евробаскета.

Кошарка 08.09.2015 | 13:00
ЕП: Французи се опет мучили, први тријумф Естонаца!

Естонци су меч преломили у трећем периоду, који су добили чак са 22:6, па су од -10 на полувремену дошли до +6 пред последњи период. Украјина је на пет минута до краја пришла на два поена заостатка, али су Естонци одбили тај налет и уписали су тријумф.

Најбољи код победника био је Грегор Арбет са 26 поена и 4 скока, Раин Веидеман уписао је 15 поена и по 6 скокова и асистенција, док је Јанар Талтс додао 12 поена.

Украјину је предводио Џером Рендл са 22 поена, 3 скока и 4 асистенције, Мишула је убацио 11, а Зајцев 10 поена.

Обе екипе сада имају скор 1-2, у следећем колу Украјина игра са домаћином Летонијом, док Естонија за ривала има Литванију.

’Триколори’ сада имају максималан скор 3-0, али игром још не блистају – у првој рунди играли су продужетак са Финском, а мало је недостајало да тако буде и сада. Пољаци су имали последњи напад, нису га најбоље организовали, па је тројку за изједначење шутирао Гортат – промашио је, па су навијачи у Монпељеу могли да одахну.

У врло тврдој утакмици Пољска је стекла седам поена вишка у другој четвртини, али Француска је са Де Колоом на челу одговорила серијом 12-0 и после тога на полувреме отишла са четири поена вишка.

Екипа Венсана Колеа контролисала је резултат, имала је и девет поена вишка, али жилави Пољаци нису дозволили да се меч преломи, да би на крају захваљујући Слотеру дошли до неизвесне завршнице.

Ипак, Француска је сачувала победу, иако у последњем нападу није правила фаул.

Меч ће бити упамћен по томе што је Тони Паркер постао најбољи стрелац у историји ЕП – на крају је уписао 16 поена (6-13 из игре) и 3 асистенције. Осим њега, истакли су се Нандо де Коло са 12 поена и 8 скокова, Микаел Желабал са 12 поена и Борис Дијао са 9 поена, 3 скока и 5 асистенција.

Пољску је предводио Адам Вачински са 18 поена (6-11 из игре), Марћин Гортат имао је 10 поена и 11 скокова, а и Матеуш Понитка дао је 10 поена.

У четвртом колу Француска игра с Русијом, а Пољска са Израелом.

Коментари / 0

Оставите коментар