Драшковић: Службе бране своје убице

Виши суд у Београду ослободио је тројицу припадника Државне безбедности оптужби да су помагали у покушају убиства лидера СПО Вука Драшковића у Будви 2000. године.

Србија 08.09.2015 | 22:56
Драшковић: Службе бране своје убице

Оптужби су ослобођени бивши начелник београдског центра ДБ Милан Радоњић и припадници тог центра Ратко Ромић и Стеван Баста.

Пресуда је изречена у уторак рано ујутро у специјалној судници Окружног затвора у Београду пошто се Радоњић и Ромић налазе у притвору.

-То је правни скандал- каже за РСЕ лидер СПО Вук Драшковић.

-Исти судија који је пре три године пресудио да су сви докази изван сваке сумње да су ова иста тројица починили у Будви учествовали у припреми мог убиства, данас пресуђује сасвим супротно и ослобађа их. Она, која их је осудила на по осам и седам година затвора данас их је ослободила. И мислим да је на њу извршен страшан притисак, какав притисак, ја не знам.

Тај притисак може само да долази из осиљених служби безбедности, која брани своје убице. Ово је притисак кадрова ЈУЛ-а, кадрова деведесетих, који су се уздигли у Србији.

Ово је притисак оних који се јавно преко новина извињавају Мирјани Марковић за све ружно ако су некада о њој казали. Припремају њен дочек. Ово је притисак оних који нас брукају пред целим светом тиме што штите убице толиких невиних жртава. Бранко Црни, сива еминенција службе Државне безбедности и времена Слободана Милошевића сваки дан је у служби безбедности, као да је и данас шеф службе безбедности. Зашто нема процеса убицама браће Битићи - не дају челни људи службе безбедности - каже Драшковић.

Драшковић наводи да служба није очишћена од структура из времена Слободана Милошевића и прошлости, и додаје “да ће бити ослобођени и оптужени за убиство новинара Славка Ћурувије”.

-Ево суди се за убиство Славка Ћурувије, ја вам унапред могу рећи нека се не троше народне паре. Или демантирати службу безбедности или ће они бити ослобођени. Исти ови људи су на оптуженичкој клупи за убиство Ћурувије. Биће ослобођени. Такво је стање данас у Србији. Погледајте са каквим усхићењем се овде дочекују хашки затвореници када долазе по издржавању казне. Долазе као народни хероји, спасиоци. Овде су злочинци симболи нације јер је злочин врлина- наводи лидер СПО.

Он најављује жалбу на пресуду, али и обраћање суду у Стразбуру.

-Ја ћу се борити до краја да од овог случаја, случаја Ћурувије направим европски случај, па ако Србија не буде хтела да их осуди, онда нема другога него покретати процес против Србије пред Стразбуром - додаје Драшковић.

Радоњић, Ромић и Баста првом пресудом били су осуђени на осам, односно седам година затвора, али је ту пресуду укинуо Апелациони суд и наложио да се суђење понови.

Припадници ДБ били су оптужени да су пружили логистичку подршку припадницима ЈСО за атентат на Драшковића, односно да су им доставили фотографије куће у којој је боравио.

Оптужница терети Радоњића, Ромића и Басту да су по налогу некадашњег председника СРЈ Слободана Милосевића организовали атентат на Драшковића 15. јуна 2000. године у Будви.

Извор: РСЕ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

види види

08.09.2015 09:45

ТО ЈЕ СРБИЈА 21.ВИЈЕКА.АФЕРИМ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрка капа

08.09.2015 10:01

И твоје је просло..Издао си све које си могао издати....Путуј у заборав !

ОДГОВОРИТЕ
Name

вук

08.09.2015 10:40

Да је ДБ имала намјеру да те убије,не би умакао сигурно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градишка

08.09.2015 10:42

Која будала је узела од тебе интервју, твоја Дана и ти сте показали косте и шта сте...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

08.09.2015 10:57

Сам си измислио атентат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

08.09.2015 11:09

ВУК ПОЈЕО МАГАРЦА ИЛИ МАГАРАЦ ПОЈЕО ВУКА! (Б )?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ајјјјј

08.09.2015 11:58

Убице сетају слободно, ратни злоцинци се славе као хероји , а народ им аплаудира. То је данасња Србија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

08.09.2015 12:33

Не млати Вуче празну сламу. Да су хтјели да те убију неби било покушаја него би то одмах завршили. Смијем се кладити да платио за тај сценарио док си посртао на политичкој сцени али те ни то није спасило. Све се може изгубити осим образа, а ти си га давно изгубио ако си га икада и имао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА РВИ

09.09.2015 11:45

Ти си изгледа РВИ у главу.

Name

драган

08.09.2015 15:24

ИЗДАЈИЦА,КУКАВИЦА,СМРАД И ДА СУ ХТЈЕЛИ УБИЛИ БИ ТЕ КО ЗЕЦА вуче....

ОДГОВОРИТЕ