Разговарали о спорту, породици, цигарама...?!

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић поновио је да је са осуђеним због шверца кокаина Родољубом Радуловићем разговарао више пута, да однос са њим никада није крио и да се објављивањем снимака "пуца у њега по 100. пут истим метком".

Србија 08.09.2015 | 08:23
Разговарали о спорту, породици, цигарама...?!

"Очигледно је да морам још једном да поновим оно што сам и раније говорио, јер објављивањем ових снимака није се догодило ништа ново, што би захтјевало другачију реакцију. Уосталом, о тим састанцима се већ писало и говорило прије неколико година. Да, разговарао сам неколико пута са Родољубом Радуловићем, прије више година, кога, иначе, познајем више од 10 година", навео је Дачић у писаној изјави.

Шеф дипломатије Србије је током гостовања у Вестима Б92 након узастопних питања новинарке о томе шта се налази у кеси коју Родољуб Радуловић даје Дачићу на снимку, навео да је ријеч о цигарама.

„После седам година ви мене питате шта је било у кеси. Имали смо разне теме разговора, од спорта, цигара, политичких тема, до његове породице. Ја тог човјека познајем десет година. Требало је да ме неко обавијести да он долази из криминала“, навео је Дачић.

Дачић је рекао да у то вријеме Радуловић није имао криминални досије и да је кривична пријава против њега подигнута тек 5. фебруара 2011. године.

"Дакле, овде није ријеч о тајном састанку већ о тајном снимку. На ручку који је тајно снимљен била су присутна око мене тројица полицајаца, какав је то тајни састанак на јавном мјесту!? У објекту МУП-а се налази полиција, нико не може да уђе док га они не пусте", рекао је Дачић и додао да је циљ био да се тајни снимци јавне комуникације са Радуловићем, кад тад злоупотријебе у политичке сврхе.

Он каже да је у коалицији са ДС-ом био и следеће три године послије састанака са Радуловићем и да нико никада није доводио у питање његову позицију министра унутрашњих послова.

Дачић је упитао и зашто се седам година чекало на објављивање снимака, ако је у питању борба против криминала и нагласио да се суштина могла видети у јучерашњој најави да ће због овога пасти Вучићева влада.

На снимцима које је објављени на сајту Мреже за истраживање криминала и корупције - КРИК виде се бивши министар полиције Ивица Дачић, људи из врха његовог кабинета Бранко Лазаревић и Вања Вукић, као и савјетник за безбједност Ивица Тончев.

Снимци су направљени од 29. новембра 2008. године до 7. априла 2009. године, када су људи који се виде на њима обављали најважније функције у МУП-у.

Снимци на којима се виде сусрети Родољуба Радуловића, познатог и као Миша Банана, са људима из врха МУП-а 2008. и 2009. године, објављени су на сајту КРИК.

На снимцима се виде бивши министар полиције Ивица Дачић, људи из врха његовог кабинета Бранко Лазаревић и Вања Вукић, као и савјетник за безбједност Ивица Тончев.

 

 

 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Да Да

08.09.2015 06:47

Како се са мном ниси срео па да прицамо о породици, цигарама итд...

ОДГОВОРИТЕ
Name

јутро

08.09.2015 06:51

Ако се добро сјећам, прије десетак или више година се појавила вијест о некаквој актовки пуној пара која је видјена у Дачићевим рукама. Сумњам да је чист.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

08.09.2015 07:15

Криминалац и не мозе да препозна криминалца,није природно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

о чему ви

08.09.2015 07:18

Јест. Баш сте о томе причали. Сви смо повјеровали нема шта..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обичан Човек

08.09.2015 07:38

Два рудара ,који раде у руднику,послије напорног рада причају о овим истим темама до сутрашњег поновног мукотрпног посла.О спорту причају чији је тим побједио.О породици питају један другог :како ти дјеца ,супруга и други и имају ли од чега преживјети.О цигаретама причају; не знам сметају ми цигарете ,гушеме док радим ,а немогу их оставити. Свакодневно поскупљују и немам са чим више да купим и најјефтиније.А ова двојица су о спорту причали:како уништити велики клуб и купити га џабе и стадион продати за изградњу зграда.Како продати играча,а ништа не дати никоме,па чак ни играчу,само најмање да ћути.О породици причају како обезбједити чукун унуче да буде богато.О цигаретама причају како брод пун цигарета пребацити преко мора да нико не зна и да се неплати акциза.Ако прођу цигарете,онда пробајмо са пет ТОНА КОКАИНА и да трујемо туђу дјецу.Тако се формира "Дебело коферче",а које неће нико да отвори. ПС:Разлоге "коферче затворено" тражите преко "баре". А свим добрим људима желим лично и породично добро и МИРАН САН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

08.09.2015 09:27

Па свако сваког нецим трује, политицари идејама, дилери дрогом и сви то раде због лицног интереса. Питање је само колико пустис да те трују, тебе и твоје око тебе. Распала се породица, друство , дрзава и не знам засто се цудити. Пази на себе и првог до себе не брини тудју бригу ...

Name

Црни Груја

08.09.2015 09:27

Врло садржајан коментар. Тончева је касније убацио у управу Црвене Звезде. До чега су он и њему слични довели Звезду, можете сами да видите. Умало нису срушили Маракану и дали земљиште Мишковићу за стамбене зграде... Дачић се прави много не обавештен. Нека објасни колико је лове било у коферчету и зашто га је Дејан Михајлов спасио хапшења.

Name

СССС

08.09.2015 09:13

САМО У...НА МОТКА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требевиц

08.09.2015 10:11

Ја лопова мајко мила.Годинама овај воза народ и политицаре до изнемоглости.А прицу има за десет.Ал ајд надајмо се да це и њему једном доци крај ваљда и Срби једном додју памети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрка капа

08.09.2015 10:11

Ееее..цуј о спорту И о цигарама прицали ??? Те двије теме иду заједно бас ко вас двојица...Е дацицу..дацицу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

08.09.2015 10:45

Овом Дацицу је било одавно вријеме да оде заједно са Милосевицем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБИН

08.09.2015 11:25

КАД ЋЕ БРЕ СРБИЈОМ ДА ВЛАДАЈУ СРБИ?

ОДГОВОРИТЕ