100. меч Србије и пораз - од Француске!

Фудбалска репрезентација Србије изгубила је од Француске са 2:1, у пријатељској утакмици у Бордоу.

Фудбал 07.09.2015 | 23:15
100. меч Србије и пораз - од Француске!

Тим Радована Ћурчића је тако претрпео пораз на јубиларној 100. утакмици Србије од осамостаљења.

Србија је у Француској одиграла веома слабо прво и нешто боље друго полувреме. Жиру, Гризман, Валбуена, Матуиди и Погба правили су много проблема комбинованој одбрани Србије у првом делу, али су промашили неколико изгледних прилика па је коначан резултат прилично добар за Србију.

Сва три гола постигнута су у првом делу. Матуиди је био стрелац за Француску у деветом и 25. минуту, док је једини гол за Србију постигао Митровић у 44. минуту.

У другом полувремену Србија је одиграла нешто боље, имала је неколико приликда да можда стигне и до ремија, али је ипак на крају остало 2:1. Наредни меч наша селекција игра осмог октобра против Албаније у оквиру квалификација за Европско првенство.
Ток меча:

Прву шансу имали су Французи у другом минуту. Гризман је шутирао из добре ситуације, али је Рајковић био добро постављен.

Већ у деветом минуту Французи су повели. Гол је постигао Матуиди који је био највиши у скоку после центаршута Сање са десне стране. Три минута касније домаћин је имао нови опасан напад. Валбудена је на крају шутирао преко гола.

Велику шансу у 15. минуту имао је Жиру који се одлично убацио на првој стативи, али је Рајковић добро одбранио његов покушај.

Прву шансу Србија је имала у 18. минуту после сјајне акције Немање Матића. Фудбалер Челсија је на крају одлично упослио Гудеља чији ударац је голман Љорис некако успео да одбрани.

Нову прилику Французи су имали у 21. минуту. Гризман је фантастично проиграо Жируа који је промашио гол искоса са леве стране. Домаћин је лако долазио до прилика, па је у 25. минуту већ водио са 2:0. После корнера се лопта одбила на ивицу казненог простора где је Матуиди неометан захватио страховит волеј - 2:0.

Много поразнија од резултата била је безидејна игра Србије. Французи су се у појединим тренуцима поигравали са ривалом, лако су долазили до добрих ситуација и шанси за гол.

Једини који је правио нападачке акције Немања Матић био је и најзаслужнији за гол у 40. минуту. Сам је повукао лопту и проиграо Тадића, овај је центрирао на другу стативу где је Марковић ухватио волеј, погодио срећно Митровића, а лопта се одбила у гол.

У 45. минуту нову прилику имао је Жиру. Тремолинас је добро утрчао и покушао да му асистира, али је нападач Арсенала био непрецизан.

Много среће Србија је имала у 52. минуту. Гризман је изашао сам испред Рајковића, послао је лопту поред њега али није имао среће јер је она погодила стативу. После 10-ак минута игре у наставку Ћурчић је направио неколико промена, па су прилику добили Костић, Љајић и Тошић.

У 58. минуту Валбуена је запретио опасним ударцем, али је Рајковић био опрезан. У 63. минуту Србија је организовала добар напад, Тошић је дриблингом дошао у одличну позицију, али је лоше шутирао десном ногом.

У последњих 20-ак минута Србија је заиграла нешто боље, а добру прилику имао је Шкулетић у 82.минуту. Тошић га је добро упослио, али нападач Локомотиве је за мало закаснио. До краја меча није било промене резултата, па је Француска остварила заслужену победу.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

екрем

07.09.2015 22:06

Ста пјева тај Доковиц коју пјесмуу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

.

08.09.2015 11:01

Бозе правде

ОДГОВОРИТЕ