Румениге жели више новца од ТВ права за клубове у Њемачкој!

Извршни директор Бајерна из Минхена, Карл-Хајнц Румениге, затражио је данас веће приходе од телевизијских права за бундеслигашке клубове, како би могли да задрже корак са богатијим клубовима из енглеске Премијер лиге.

Фудбал 10.09.2015 | 13:00
Румениге жели више новца од ТВ права за клубове у Њемачкој!

Румениге је рекао да је тренутни уговор за права преноса Бундеслиге вредан 500 милиона евра по сезони, али да се преговара да наредни уговор буде милијарду евра.

"Било би лепо када би Фудбалски савез Немачке и Бундеслига у једном тренутку могли да цифру од 500 милиона претворе у много већу", рекао је Румениге, пренели су немачки медији.

Цифра немачког фудбала је само део од 1,7 милијарди фунти колико ће добити енглески премијерлигашки клубови по сезони од емитера Скај и БТ, према трогодишњем уговору који ступа на снагу следеће године.

"Такав нови уговор енглеских клубова ће доминирати тржиштем више него данас. Већ знам шта ће се догодити следећег лета", рекао је Румениге.

Легендарни фудбалер Бајерна упозорио је да ће по садашњим условима уговора бундеслигашки клубови наставити да продају своје најбоље играче богатијим енглеским клубовима.

"Видели смо врх леденог брега. Цунами трансфера ће повећати своју снагу и брзину", рекао је Румениге.

Он је подсетио да је Бајерн овог лета продао Бастијана Швајнштајгера Манчестер јунајтеду, а да је Волфсбург продао Кевина Де Брујнеа Манчестер ситију.

Оба манчестерска клуба понудила су Швајнштајгеру и Де Брујнеу веће плате.
Медији су пренели да је трансфер Де Брујнеа у Сити вредан 75 милиона евра, што је рекорд немачког фудбала.

Швајнштајгер је отишао на Олд Трафорд за 17 милиона, док је Сон Хунг Мин за 30 милиона евра из Бајера из Леверкузена прешао у Тотенхем.

"Посебно сам забринут због конкурентности наше лиге у Лиги шампиона и Лиги Европа", рекао је Румениге.

Енглески премијерлигашки клубови су током летњег прелазног рока који је завршен у уторак, потрошили рекордних 870 милиона фунти.

"Мислим да је довољно да прелазни рок траје осам недеља, до 31. јула и да би тржиште требало затворити док не почну такмичења у домаћим првенствима", рекао је Румениге.

Коментари / 0

Оставите коментар