УСО - Хероина 7. дана: Кики Младеновић као Федерер!

Своје највеће успехе остварила је у миксу, али јој је сингл и даље главна преокупација, а коначно се то исплатило првим пласманом у четвртфинале Грен слема.

Тенис 07.09.2015 | 20:40
УСО - Хероина 7. дана: Кики Младеновић као Федерер!

Францускиња Кристина Младеновић до овогодишњег УС пена није никада прошла даље од треће рунде на највећим турнирима на свету, а сада је отишла два корака даље.

Победила је Рускињу Јекатерину Макарову са 7:6, 4:6, 6:1, и наредна препрека биће још Роберта Винчи из Италије, којој је канадска тенисерка Јуџини Бушар предала меч без борбе због потреса мозга.

Младеновићева је имала успона и падова током дуела са Макаровом, али је на крају победила своју нервозу и ривалку и заслужено славила. На тренутке је била и нестварно сјајна, користећи ударце какве смо ретко кад видели на терену током дуела тенисерки. Тако је и Макаровој вратила лоптицу кроз ноге у стилу швајцарског тенисера Роџера Федерера и задивила све који су пратили меч.

Пласман у четвртфинале Грен слема је нешто што су многи од Кристине чекали већ дуго, али јој је он увек измицао. УС Опен би могао да буде прекретница за њу да коначно покуша да се пробије међу најбоље на свету и да за Аустралијан Опен буде барем међу носиоцима. То би јој потом олакшало посао, а потом би све било на њој.

Кристина је тренутно 40. на свету, а свој најбољи пласман на WТА листи имала је средином јула, када је била на 35. месту. Ипак, иако је највише концентрисана на сингл, своје најбоље резултате је постизала у миксу и дублу. У пару са Канађанином Данијелом Нестором освојила је два Грен слема – Вимблдон 2013. и Аустралијан Опен 2014. У дублу је најдаље стигла до финала Вимблдона прошле сезоне, када су она и Мађарица Тимеа Бабош изгубиле од Саре Ерани и Роберте Винчи из Италије.

Млада француска тенисерка је више пута током каријере показала да има нешто што би могло да је одведе до врха, само је питање када ће то искористити. Предиспозиције за успех има, пошто потиче из праве спортске породице – мајка јој је била професионална одбојкашица, отац рукометаш, а брат јој је фудбалер. Уз то је и наше горе лист, што довољно иде у прилог томе. Сама за себе каже да је у срцу Францускиња, а у глави Српкиња, па ако нађе праву меру у тој комбинацији, остале тенисерке би требало да се чувају…

Коментари / 0

Оставите коментар