Хрвати сад навијају за Просинечког и Србију?!!! Да, да...

Репрезентација Хрватске дошла је у тешку ситуацију лошим резултатима у септембру у квалификацијама за ЕУРО.

Фудбал 07.09.2015 | 21:40
Хрвати сад навијају за Просинечког и Србију?!!! Да, да...

Хрвати након ремија са Азербејџаном и пораза од Норвешке имају бод мање од Скандинаваца који држе друго место које води директно у Француску.

Због тога су Хрватима у последња два кола непходне обе победе уз бар један неуспех Норвежана, који се састају са Малтом и Италијом. Друга опција је да Хрвати буду најбоља трећепласирана селекција, у том случају један од кључних фактора могла би бити Србија.

Уз очекивану победу над Малтом, Норвежанима ће кључни меч за освајање другог места у групи бити са Азурима, а Хрвати се надају да Италији тај меч неће бити формалност.

За то мора да се побрине Азербејџан, па ће "ватрени" навијати за свог Роберта Просинечког да изненади ривала, како Италија већ у Бакуу не би изборила место на ЕУРО, па била незаинтересована против "викинга" у последњем колу.

Друга опција Хрватској је да се пласира као најбоља трећепласирана селекција. Западни суседи тренутно воде на тој листи, изједначени са Украјином, а са бодом више од Албаније и Мађарске.

Украјинци имају утакмицу мање, али је до краја квалификација чекају Шпанија и Словачка. Друга велика претња је Албанија, која мора да победи Јерменију, а онда Португалију или Србију, која гостује у Елбасану.

Због тога ће Хрвати овај пут морати да најавијају за Србију, уколико им расплет у њеној групи не буде ишао на руку.

Последња опција за Хрватски је бараж, који би они радо избегли, мада би "ватрени" били носиоци у доигравању, па би избегли евентуално Холандију или Турску, а чекали Мађарску или Естонију.

Коментари / 0

Оставите коментар